Krása zahradního jezírka

Ten, kdo na zahradě zahradní jezírko má, nám dá jistě dnes zapravdu. Ať už jde o klasické jezírko plné leknínů a rybiček nebo o jezírko určené ke koupání. Malá vodní plocha vždy vnese do zahrady uklidňující atmosféru. Jen si to představte.....

Pohádková zahrada

Koupání bez chemie

Možná jste odpůrcem nadbytečného používání kdejakých chemikálií. V tom případě na vaší zahradě bazén asi nenadjeme. Pokud ovšem přetrvává touha po koupání na zahradě, je přírodní jezírko ke koupaní tím správných řešením. Jestli se koupat nechcete, budou vám vděčné alespoň vážky, které budou patřit mezi pravidelné návštěvníky zahradního jezírka.

Oáza klidu

Zahradní jezírka opravdu dodají zahradě jakýsi klid. Velice rádi se po rušném dni v práci budete kolem jezírka pohybovat, odpočívat u něj, nebo se do něj v horkém dni ponoříte. Nebude vám pod nosem smrdět žádný chlór, zkrátka vše je přírodní. Ještě, když bude jezírko umístěno na příjemném místě, budete si jej moc pochvalovat. Každopádně nebudujte jezírko ve stinném místě, ani na místě, které je neustále na slunci. Chce to rozumný kompromis. Ještě můžeme doporučit jezírko umístit dále od velkých stromů, jinak místo odpočinku budete z jezírka vybírat listí.

Stanoviště leknínů a vážek

K zahradnímu jezírku neodmyslitelně patří krásné lekníny a další mokřadní nebo bahenní rostliny. S jezírkem bude vaši zahradu zkrášlovat například rákos, blatouch bahenní, kosatec žlutý a další okrasné květiny a trávy. Také se můžete těšit na návštěvu krásných vážek, žab a dalších živočichů. Jen si představte tu podvečerní pohodovou atmosféru, lehnete si a posloucháte příjemné kuňkání žabek z jezírka.

Mimo toho, že se budete jezírkem kochat nebo ho využívat ke koupání, chce to také péči. Jezírko vyžaduje péči v každém ročním období a na zimu je dobré jej zazimovat. Ale všechna práce kolem se vám zaručeně vrátí. Zahradní jezírko tedy můžeme jen doporučit!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies