Kosmetika pro děti

Citlivá dětská pokožka potřebuje jemnou péči a speciální kosmetické přípravky. Nabídněte svému dítěti kvalitní kosmetiku. Ať už dítě koupete, jedete na dovolenou nebo chcete dítěti dopřát spokojený spánek.

Miminko v modré vaničce

Poznáte kvalitní dětskou kosmetiku?

Zárukou nezávadnosti všech výrobků je údaj na obalu - výrobek musí projít dermatologickými a klinickými testy. Dále musí být uvedeno datum výroby, složení, doporučené datum spotřeby a návod k použití v češtině. Přípravky by neměly obsahovat dráždivé látky (konzervanty, barviva).

Alergickou reakci mohou nastartovat

  • lanolin - tuk z ovčí vlny, používá se jako emulgátor, bývá součástí krémů, aviváží i rtěnek
  • parabeny - časté konzervační látky, obsaženy v čistidlech, limonádách i v některých jídlech (hořčice)
  • chloracetamid - konzervační látka, přidává se do krémů, šamponů a zubních past

Jakou kosmetiku dětem pořídit

Základem je vhodný krém (krémy pro kojence a batolata většinou obsahují i pudr chránící proti opruzeninám). Pro starší děti volte lehké hydratační krémy s obsahem pathenolu nebo vitaminu E. Navíc pro všechny slečny od 3 let je k dostání jemný dětský intimní mycí gel.

 

Trápí dítě atopický ekzém?

Pro ošetření dětí se hodí mléka s jednoprocentním ichtamolem nebo hydrolipidické emulze. Zkuste i změkčující koupele určené přímo pro atopiky. Léčebnou kosmetiku koupíte pouze v lékárnách.

Kosmetický tip na koupání

Pro dětskou pokožku se sklonem k přecitlivělosti jsou určeny čistící dvoufázové koupele, hydratační koupelové gely, gely s olejem či obsahem panthenolu. Specialitou pro děti i dospělé s choulostivou pokožkou jsou tzv. syndety - mýdla, která nedráždí pokožku a mohou se používat i na kůži s atopickým ekzémem.

Kosmetický tip pro dětské vlásky

Opatřete dětem jemné dětské šampony, které nedráždí pleť ani oči. Nejlepší dětské šampóny obsahují pšeničné proteiny, provitamin B5 a vitamin E.

Dětská kosmetika po koupání

Dětskou pokožku po každém koupání natřete olejíčkem nebo tělovým mlékem. Vhodná jsou mléka s olejem z burských oříšků nebo s medem. Zkusit můžete i hydratační pěny a ošetřující gely po koupání.

Kosmetika pro sladké sny dětí

Kosmetika vám umí nabídnout i přípravky, které obsahují utišující a uklidňující směsi pro spokojený spánek dětí.

Dejte pozor na svá líčidla! Pokud vaše dcera touží po dětském líčení, kuptekosmetiku přímo pro děti. Parfemace a složení vašich líčidel může vyvolat u dítěte alergii.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies