Korsika – ráj pro cestovatele

Korsika je nejhornatějším ostrovem Středomoří. Nachází se nedaleko Itálie, spadá ale pod správu Francie. Zjistěte, proč se vyplatí strávit dovolenou právě zde.

Palmy a květiny na ostrově Korsika

Korsika – základní fakta

Korsika leží na západ od Itálie a je po Sicílii, Sardinii a Kypru čtvrtým největším ostrovem Středozemního moře. Od severu na jih měří cca 180 kilometrů a celkem sčítá 260 000 obyvatel. Protože patří Francii, mluví se zde zejména francouzsky, domluvíte se ale i anglicky.

Více o největších ostrovech Středomoří:

Krásná a slunná Sicílie

Sardinie - evropský Karibik

Kypr - ostrov neobvyklých možností

Koho nadchne Korsika

Korsika uspokojí opravdu každého. Najdete tu jak klid, tak i zábavu a dobrodružství. Milovníci turistiky ocení členitý horský terén, divoké soutěsky a prehistorické památky, příznivci klidu si zase přijdou na své na skvostných bílých plážích anebo v romantických městech a vesničkách (doporučujeme Bonifacio, postavené na bílých útesech). Navíc lze přímo z ostrova lodí zajet na nedalekou Sardinii a obohatit tak poznávání jiných zemí o další ostrov.

TOP 10 – to nejlepší z Korsiky

Soutěska řeky Tavignano

Soutěska této řeky je lemovaná strmými skalami, vyhlídkovými vrcholy a divokými tůněmi lákajícími ke koupání. Kolik kilometrů soutěsky zdoláte, záleží jen na vaší chuti a fyzičce. Doporučujeme jako výchozí bod zvolit město Corte.

Megalitické stavby

Až třitisíce let staré kamenné stavby se rozprostírají téměř po celém ostrově. Nejnavštěvovanější je oblast v blízkosti vesničky Filitosa a naleziště Cauria v oblasti Saténe-Bonifacio. Původ menhirů je dodnes opředen tajemstvím. Některé připomínají lidské bytosti v určitém postavení (např. bojovník), jiné zase části těla (často se objevuje mužský pohlavní orgán).

Kaskády Anglais

Nádherné vodopády a říční kaskády najdete nedaleko železniční stanice Vizzavona. Ani zde není zakázáno koupání – kvůli svému věhlasu zde ale bývá přebytek turistů. Chcete-li se mraveništi vyhnout, ráno si přivstaňte.

Horská jezera

Doporučujeme jezero Melo a Capitello. Okolní scénérie nápadně připomínají Vysoké Tatry.

Monte Cinto a Monte Rotundo

Monte Cinto je nejvyšší horou Korsiky, druhou největší je pak Monte Rotundo – výšlap na ni je ale náročnější. Okolní krajina a výhled ale stojí za to! Jen pro turisticky zdatné dobrodruhy.

Okruh v Calanches

Tento turistický okruh patří k nejpodivuhodnějším místům na Korsice. Bizardní tvary zdejších zvětralých do červena zbarvených skal připomínají nejrůznější zvířata, části těla a podobně.

Capu Rosso

Pobřežní mys se starodávným majákem se vyplatí navštívit před západem slunce. Romantika jako vystřižená z červené literatury!

Hlavní město Ajaccio

Ajaccio je ve srovnání s ostatními městy o poznání modernější, přesto zde ze všech koutů dýchá cosi historického – město je totiž zasvěcené svému rodákovi, Napoleonovi Bonaparte a tak tu najdete spoustu historických soch i muzeí. Po náměstí Place Foch ve středu města dojdete až k mořskému pobřeží. Cestou si můžete odpočinou v kavárnách či restauracích, které náměstí lemují.

Město Bonifacio

Historické městečko, ve kterém jako by se zastavil čas. Nezapomeňte dojít ke schodišti vytesaném přímo do skály - Escalier du Roi d`Aragona. Vede přímo do komplexu jeskyní Puits Saint Bartholome.

Město Porto

Pobřežní město lemované horami nabízí historické zajímavosti, dlouhé pláže i bohaté kulturní vyžití.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies