Kokosový olej a jeho všestranné využití

Kokosový olej je opravdový zázrak. Využívá se téměř na všechno, proto je tak jedinečný. Nejen, že ho můžete použít jako potravinu či doplněk stravy, ale využívá se i v kosmetickém průmyslu.

Kokosový olej a jeho všestranné využití

 

A co je na tom to nejlepší? No přece fakt, že jedno balení použijete na všechno, nač si jen vzpomenete. Jelikož je to panenský, přírodní olej, jehož kvalita a chuť není poškozena žádnými příměsi, můžete si na stejném kokosovém oleji připravit chutný pokrm a zároveň se jím večer po koupeli namazat.

 

Kokosový olej v kuchyni

 

Pokud jej chcete použít při vaření, pečení a smažení, pamatujte, že jeho tepelná stabilita dosahuje až do 200 °C. Obsahuje vitamíny A, C a E a najdete v něm i další důležité látky - hlavně tedy kyselinu laurovou, která se nachází i v mateřském mléce. Kromě toho se vám nepřipálí a nebude ani prskat.

 

Je považován za nejzdravější olej na světě. Kokosový olej prý ukrývá tajemství dlouhověkosti a jestli máte problémy s hladinou cukru v krvi, pomůže i vám, neboť pomáhá stabilizovat jeho hladinu. Tento olej je skvělým pomocníkem při hubnutí. Dietologové jej doporučují, neboť se prodlužuje doba trávení a tím pádem se energie rozděluje a využívá po menších dávkách.

 

Další výhodou oproti jiným tukům je to, že se neusazuje v těle. To v žádném případě nehrozí, protože se uvnitř našeho těla rozloží na glukózu. Také v něm nenajdete ani žádný cholesterol. Kokosový olej spolehlivě vyvolá pocit nasycení již z několika lžiček. Tento pocit by vám měl vydržet několik hodin.

 

Kokosový olej zkrášluje a dokonce i léčí

 

  • Lze jej využít i jako náhradu běžného tělového mléka či krému. Nemusíte se bát mastných filmů ani nedostatečného vstřebávání do pokožky tak, jak to hrozí u jiných krémů.
  • Skvěle se s ním ošetřují nehtová lůžka, zabírá i na suchou a popraskanou kůži, zmírňuje strije a používá se i při léčení ekzému či jiných projevů alergií.
  • Můžete ho rozetřít na pokožku, do vlasů, používá se i jako mléko po opalování či k masáži celého těla.
  • Pokud máte citlivou pokožku, zkuste si po holení aplikovat kokosový olej. Je to přírodní balzám, který zabrání nepříjemnému podráždění pokožky a zbaví vás i svědivých červených pupínků.
  • Můžete jej použít i jako balzám na rty nebo si odlijte 1 lžíci a vyplachujte si s ním ústa. Když ho na zubech necháte působit alespoň 3 - 5 minut, budou vaše zuby bělejší, dásně budou krásně zklidněné a celkově si zlepšíte ústní hygienu. Nezapomeňte ho pak vyplivnout.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies