Kefír - dopřejte si tento nápoj častěji

Tento osvěžující nápoj doporučují nejen příznivci zdravé výživy, ale i dietologové. Víte, jak kefír prospívá našemu zdraví? Proč bychom si ho měli oblíbit?

Kefír - dopřejte si tento nápoj častěji

 

Co je to vlastně ten kefír?

 

Jedná se o kvašený mléčný nápoj, který obyvatelé Kavkazu a Tibetu označují jako bílé zlato. V minulosti tento nápoj střežili před okolním světem, neboť byl pro ně vzácným a ceněným pokladem. Kefír vzniká reakcí mléka s kefírovým zrnem, které má vyvážené množství bakterií a kvasinek.

 

Během 24 hodin snadno přeměníte obyčejné kozí, kravské nebo ovčí mléko na tuto fantastickou probiotickou superpotravinu. Konzistenci kefíru můžeme přirovnat k méně řídkému jogurtu. Kefírová zrna se podobají menším květákovým růžičkám, protože jsou stejně měkké a houbovité.

 

Je nesmírně zdravý

 

  1. Kefír dokonale uhasí vaši žízeň nejen v létě a navíc pomáhá udržet vodní hospodářství v našem organismu v rovnováze. Obsahuje totiž spoustu vitamínů a stopových prvků, které zabraňují houstnutí krve a následně i obtížnějšímu proudění krve. Jinak by mohlo hrozit, tedy především v létě, že bude zásobení životně důležitých orgánů váznout.
  2. Kefír, jak už jsme si řekli, je probiotickou superpotravinou. Najdeme v něm 35 různých kmenů bakterií a kvasinek, které prospívají trávení. Díky tomu se živiny z potravin mnohem lépe uvolní.
  3. Někteří z vás možná ví, že nejznámější probiotickou potravinou je jogurt. Ale kefír prospívá našemu zdraví mnohem víc. Kefírová zrna obsahují jak bakterie, tak i kvasinky. Jogurt obsahuje pouze 7 prospěšných bakterií a vůbec žádné kvasinky. Kvasinky jsou ale podstatnou složkou. Pomáhají udržet váš střevní trakt chráněný, neboť se v něm (na rozdíl od jogurtů) dokáží udržet.
  4. Pomáhá i v boji proti nepřátelským bakteriím. Ničí je a pomáhá i s léčbou vnějších a vnitřních zánětů. Kromě toho dokáže vyrábět i vlastní antibiotika.
  5. Působí i jako prevence před množením rakovinových buněk. Zároveň se ale stará o množení těch prospěšných bakterií.
  6. Konzumace se doporučuje i tehdy, pokud trpíte intolerancí laktózy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies