Kapverdské ostrovy a panenské pláže

Kapverdy jsou překrásné tropické souostroví uprostřed Atlantického oceánu. Voda je průzračná a pláže nekonečné. Teplota vody nikdy neklesá pod 22° C. Kapverdské ostrovy jsou rájem pro surfaře i milovníky nedotčené přírody..
Kapverdské ostrovy s nádhernou písečnou pláží
Kapverdy jsou tvořeny devíti obydlenými ostrovy a několika dalšími malými ostrůvky. Vznikly následkem sopečné erupce. Každý z ostrovů je odlišný a jedinečný. Některé jsou velmi úrodné, jiné vyprahlé. Bílé pláže a průzračně čistá voda láká nejen k odpočinku, ale také k potápění. V moři žijí velké želvy, se kterými se můžete zpřátelit. Kvůli dobrým větrům jsou ostrovy oblíbeným místem surfařů.

Kapverdy a základní údaje

Kapverdy neboli Cabo Verde se nacházejí asi 600 km od západního pobřeží Afriky. Na celkové rozloze 4 033 km2 bydlí přibližně 400 000 obyvatel. Úředním jazykem je portugalština. Teplota moře nikdy neklesá pod 22° C. Teplota vzduchu se pohybuje mezi 22 - 27° C.

Kapverdy a historie

Kapverdské ostrovy byly objeveny Portugalci roku 1456. V 15. století byly kolonizovány Portugalci a otroky z Guineje. Nezávislost ostrova byla vyhlášena až roku 1975. Většinu obyvatel tvoří mulati a černoši.

Kapverdy - dovolená

Let z Prahy trvá přibližně 8 hodin. Z každého ostrova jsou pořádány celodenní výlety k jiným ostrovům. Přes cestovní kanceláře si můžete také koupit zájezd na více ostrovů. Kromě platného pasu je třeba vyřídit si i vízum.

Nejnavštěvovanější ostrovy

Ostrov Sal

je nejnavštěvovanějším ostrovem. Je zde mezinárodní letiště a spousta letovisek, kde se můžete koupat a slunit i v době, kdy v České republice padá sníh. Turisty hojně navštěvovanou je vesnice Santa Maria a solné jezero s léčivými účinky. Večer se můžete jít pobavit do baru se specifickou kapverdskou muzikou nebo navštívit některou diskotéku.

Ostrov Boa Vista

Boa Vista znamená krásný pohled, což napovídá o jedinečnosti tohoto ostrova. Panenské pláže, nekonečné písky i písečné duny.. A pouhé čtyři hotely. Na tomto ostrově se budete cítit jako v ráji.

Ostrov Santiago

je největším ostrovem souostroví Kapverdy. V Cidade Velha jsou uchovány stopy prvních Portugalců, kteří na Kapverdy přijeli. Dříve se zde nacházel trh s otroky. Hlavním městem tohoto ostrova i celého souostroví je Praia. Vesnička Zarafal na konci města se pyšní krásnou pláží s kokosovými palmami.

Ostrov Sao Vicenta

je významný svými vyhaslými krátery i karnevaly, které se tady konají.

Kapverdy a vodní sporty

Kapverdy jsou jako stvořené pro windsurfing a kitesurfing. Pro kitesurfing jsou zde dokonce pořádány speciální závody. Hlavní sezóna pro kitesurfing je na Kapverdech od října do května, pro windsurfing od listopadu do dubna. Začátečníci si mohou zkusit jízdu na vlnách v zátoce Santa Maria. Každý hotel má výbavu na veškeré vodní sporty.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies