Kam vyrazit v září za teplem

Meteorologové slibují pro Českou republiku teplé září. Co když se ale zase zmýlí a místo pěkného babího léta nás čeká zima a déšť? Vydejte se proto za teplem a sluncem tam, kde podzim tolik nepospíchá.

Ostrov Santorini v Řecku

Vyrazte na jih, je tam nejtepleji

V září většinou bývá teplo a slunečno i u nás v ČR a není proto nutné se na dovolenou zbytečně trmácet stovky kilometrů a utrácet horentní sumy za ubytování kdesi v hotelu blízko písečné pláže. Jenže spoléhat se na to, že v našich podmínkách strávíte dovolenou u vody, kde vás budou hřát sluneční paprsky, v žádném případě nelze. Předpověď počasí není stoprocentní a za týden může být všechno jinak. Vydejte se proto za hranice, čím jižněji pojedete, tím teplejší počasí vás čeká.

Na rozdíl od našich domácích vod je vzduch i moře na jihu v září stále příjemně teplé. Nečeká vás počasí s tropickými vedry, které momentálně panuje v Čechách, ale příjemné teploty mezi 25 -28 stupni Celsia. Nejzazší termín pro návštěvu Chorvatska je druhý týden v září, později už by se dovolená nemusela vyplatit. Pěkné počasí si ale užijete ve Španělsku, v Řecku, v Itálii nebo ještě lépe v Turecku. Tam je možné vyrazit i koncem září, nejpozději však do konce první poloviny října. V této době bude příjemně i na takových místech, jako jsou například Kanárské ostrovy, Tunis nebo Spojené arabské emiráty.

Výhody zájezdů mimo sezónu

Většina dovolenkářů vyráží za odpočinkem v hlavní sezóně, tedy v červenci a v srpnu, kdy mají děti prázdniny. Zájezdy jsou ale v těchto měsících nejdražší, pláže i hotely přeplněné turisty a ceny zboží v blízkých obchůdcích uměle navýšené (někdy i o 100% z původní ceny). Zájezdy v září a v říjnu bývají nejméně o třetinu levnější, což je citelné zejména v případě početné rodiny. Lehátka na plážích jsou volná a rušit vás tolik nebudou ani pobíhající děti ostatních turistů, neboť právě v tuto chvíli budou ve školních lavicích.

Maďarsko - dovolená za babku

Dovolená v historickém Římě

Dovolená - cestujeme autem po Evropě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies