Kam letos na dovolenou? 1. díl - Afrika

Někdo dává přednost pasivní dovolené na pláži, jiní zase preferují dovolenou plnou sportu, zábavy a poznání. Afrika nabízí obojí – stačí si jen vybrat to správné letovisko. Poradíme vám, kam se vydat, aby ta letošní dovolená opravdu stála za to!
Západ slunce u moře

Dovolená v Africe

Afrika je světadíl s nejteplejším podnebím – teplota přes den se zde pohybuje mezi 20 – 40 C, teplota vody je stabilně okolo 20 C. Na dovolenou do Afriky se proto můžete vydat prakticky ve kterémkoliv ročním období. Moře severní Afriky je bohaté na faunu i flóru, proto zde rádi tráví dovolenou potápěči. Afrika ale nabízí i kulturu, poznání, zábavu a relaxaci. Vybrali jsme pro vás tři nejoblíbenější africké země vhodné pro letošní dovolenou – Egypt, Tunisko a ostrov Djerba.

Dovolená 2009 v Egyptě

Láká vás země faraónů? Chcete na vlastní oči shlédnout pyramidu nebo se potápět v korálových útesech? Pak je pro vás dovolená v Egyptě jako dělaná.

 

Asi nejznámějším letoviskem je Hurghada – může se pochlubit nádhernými plážemi, překrásnými hotely i výbornou dostupností z ostatních měst. Zdejší korálové útesy jsou ale poničené, vhodnější je oblast Makadi, El Quseir, Marsa Alam, Sharm El Sheikh nebo Soma Bay (údajně jedny z nejkrásnějších korálových pláží na světě). Chcete-li raději odpočívat a užívat si luxusu, zvolte letovisko Ain Soukhna. Pro ty, kteří rádi tráví dovolenou aktivně, je perfektní místem středisko Safaga nedaleko Hurghady – jsou zde výborné podmínky jak k potápění, tak k windsurfingu.

Dovolená 2009 v Tunisku

Druhým turisticky nejoblíbenějším státem Afriky je Tunisko. Jsou zde jedny z nejčistších pláží vůbec, překrásné moře, příjemné hotely a nespočet pamětihodností. Vybrat si můžete mezi klidnými, osamělými letovisky i divokými plážemi s ovocnými sady a olivovými háji. Poslední dobou je velmi oblíbené letovisko Hammamet, přezdívané tuniské Saint Tropez. Inspiraci pro svou tvorbu zde hledal i Oscar Wilde nebo Guy de Maupassant. Dominantou města je starobylé opevnění s citadelou a mešitou. Bílé uličky lákají k romantickým procházkám, golfové hřiště zase potěší milovníky tohoto sportu. Široké jsou zde také možnosti zábavy.

 

Známé je také město Monastir, kde se nachází přístav i letiště – turisté sem ale přijíždějí především proto, aby shlédli úchvatné mauzoleum s 25m vysokými minarety. Jako místo pro dovolenou ale Monastir doporučit nemůžeme – na přeplněných plážích i uličkách se sotva hnete z místa.

 

Milovníci historie ocení osadu Nabeul s architektonickými vykopávkami nebo městečko Sousse s dochovanými kláštěrními katakombami, mauzoleem a majákem. Klidnějšími, romantickými letovisky jsou Mahdia, množství zeleně proslulá Tabarka nebo Port El Kantoui. Za nákupy si zajeďte do hlavního města – Tunisu nebo do Borj Cedre.

Dovolená 2009 na ostrově Djerba

Ostrov Djerba se nachází u pobřeží Afriky a je rájem pro mladé turisty. Diskotéky, bary i restaurace jsou otevřeny dlouho do noci a přes den se starají o zábavu místní mladí animátoři. Dívky mohou vyrazit na nákupy orientálních suvenýrů do města Midoun, v noci doporučujeme projít se v hlavním městě Derby – Houmt Souk. Muže zase bude zajímat krokodýlí farma Djerba Explore nebo projížďky na skútru.

Související články

Káhira a její město mrtvých

Djerba – ostrov zlatých pláží

Egypt – ráj českých turistů?

Sedm divů světa 


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies