Kalanetika

Kalanetika je klidné cvičení, které modeluje a posiluje tělo. Kalanetika vyvrací tvrzení, že když cvičení nebolí, nemá smysl. K tomu, abychom byli silnější, nemusíme trpět!

Žena protahující si nohu

Kalanetika je cvičení, které vám účinně posílí a vymodeluje celé tělo. Je mnohem šetrnější než jiné druhy sportu, nezatěžuje klouby a protahuje celé svalstvo. Principem je svaly uvolnit tak, aby bylo možné je následně dobře posílit. Při kalanetickém cvičení svaly napínáte a současně protahujete. Zvětšujete tak pružnost a sílu i těch svalových skupin, které v běžném životě příliš nezapojujete. Jednotlivé cviky se skládají převážně z malých jemných pohybů a velkého počtu opakování.

 

Účinek kalanetiky

Cílem kalanetiky není vybudování svalové hmoty, ale její uvolňování, protahování a posilování. Pomocí kalanetiky skvěle zpevníte a zformujete i ty nejproblémovější partie: stehna, zadeček, břicho a prsní svaly.

 

 

Pro koho je kalanetika určená

Kalanetika je vhodná pro každého bez rozdílu pohlaví či věku. Nepotřebujete k ní žádnou speciální výbavu, stačí jen měkká podložka a židle nebo pohovka. Cvičit můžete bez problému i doma a navíc – při kalanetice se příliš nezadýcháte ani nezpotíte.

 

 

Kalanetika jako kurz

Pokud raději cvičíte se skupinou a pod dohledem odborníka, můžete se přihlásit na kurz kalanetiky. Hodina tohoto cvičení v běžných sportovních střediscích trvá přibližně jednu hodinu a individuální přístup cvičitelů je zde samozřejmostí. Na kalanetice se nikdo nepředvádí a nesoutěží. Rozhoduje se pro ni většina žen, které nezvládají mučivé tempo aerobiku a hledají cvičení účinné, ale ne tak dramatické. Kalanetika vás naučí naslouchat svému tělu, získat k němu respekt a také lépe se pohybovat.

 

 

Tipy pro cvičení:

 

  • každé cvičení začínejte protažením celého těla
  • cvičte vlastním tempem, nepřepínejte se
  • všechny pohyby provádějte pomalu a důkladně
  • snažte se cvičit uvolněně, ne křečovitě
  • každé cvičení ukončete závěrečnou relaxací
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies