Kajmanské ostrovy – zimní dovolená a potápění v Karibiku

Kajmanské ostrovy jsou rájem na zemi. Kde jinde byste mohli v lednu proplouvat korálovými útesy, pozorovat poslední žijící druh dinosaura, dotýkat se rejnoků nebo večeřet při svíčkách a západu slunce na replice Kolumbovy lodi?

Dvojice procházející se po pláži

Dovolená 2007 na Kajmanských ostrovech – klidná a bezpečná dovolená u moře

Kajmanské ostrovy jsou novou, méně známou, ale o to exkluzivnější destinací. Masové nájezdy turistů zde nezažijete. Počasí je po celý rok stálé a teplé, a krádeží se také bát nemusíte. Kajmanské ostrovy se pyšní nejnižší mírou kriminality v celém Karibiku.

Kajmanské ostrovy (Cayman Islands) - fakta

Kajmanské ostrovy leží v západním Karibiku, asi 770 km jižně od Floridy a 240 km jižně od Kuby. Souostroví je tvořeno třemi ostrovy – Grand Cayman, Cayman Brac a Little Cayman o celkové rozloze 259 km². Ostrovy jsou britským zámořským teritoriem s přibližně 40 000 obyvateli různých národností. Hlavním městem je George Town na ostrově Grand Cayman. Oficiálním jazykem je angličtina. Na Kajmanských ostrovech je o šest hodin méně než u nás.

Historie souostroví

Ostrovy byly v roce 1503 náhodně objeveny Kryštofem Kolumbem během jeho poslední cesty do Nového světa. Pojmenoval je Las Tortugas, podle obrovského množství želv, které zde spatřil. O několik století později byly ostrovy přejmenovány.

Panenské pláže na Kajmanských ostrovech

Jako v celém západním Karibiku vynikají i Kajmanské ostrovy nádherným mořem. Z panenských pláží je nejznámější Seven Mile Beach neboli Sedmimílová pláž. Tento nekonečně dlouhý pás bílého písku najdete na ostrově Grand Cayman. Pláže nejsou přelidněné, takže si budete připadat opravdu jako v ráji.

Dovolená 2007 u moře - Kajmanské ostrovy

Grand Cayman

Největší ze tří ostrovů, Grand Cayman, je zároveň nejatraktivnějším a nejrušnějším. Turisté si nenechávají ujít především nakupování v hlavním městě George Town. Pro celé souostroví platí bezcelní obchod. Na severozápadě ostrova leží špičaté skalní útvary, které jsou pro svou divokost nazývány Hell – peklo.

Cayman Brac

Ostrov Cayman Brac je na rozdíl od Grand Caymanu divočejší a přírodně rozmanitější.

Little Cayman

Poslední ostrov, Little Cayman, má výborné podmínky k potápění.

Fauna a flóra

Na ostrovech najdete muzea, botanické zahrady i národní parky. Žije zde spousta neobvyklých druhů ptactva a rostlin. Zvláště vzácný je dodnes žijící druh dinosaura, kajmanská modrá iguana.

Cestování a potápění na Kajmanských ostrovech

Ostrov lze projet veřejnými minibusy, vypůjčeným autem, na motorce nebo na kole. Mezi ostrovy můžete přejíždět pronajatým člunem nebo malými letadly, které zajišťují pravidelné meziostrovní přelety.

Počasí umožňuje navštívit Kajmanské ostrovy kdykoliv během roku

Počasí je na Kajmanských ostrovech tropické a stálé – pohybuje se mezi 21 a 32°C. Hlavní sezóna trvá od prosince do dubna. V letních měsících je počasí o něco teplejší.

Potápění, golf i rybaření na Kajmanských ostrovech

Potápění na Kajmanských ostrovech

Korálové útesy, křišťálově čisté moře a bohatý podmořský život poskytuje ideální podmínky pro šnorchlování. Ve všech více než 200 lokalitách dosahuje viditelnost až 30 metrů! Kajmanské ostrovy patří k nejvyhledávanějším potápěčským destinacím na světě vhodné pro potápěče všech úrovní.

Nechcete se potápět? Využijte ponorky!

Toužíte poznat rozmanitý podmořský svět Kajmanských ostrovů, ale bojíte se potápění? Žádný problém! Právě pro vás jsou k dispozici ponorky Atlantis, které vás bezpečně a pohodlně dopraví do podmořského království.

Plachtění na replice Kolumbovy lodě

Kajmanské ostrovy nabízejí možnost sportovního, zábavného i relaxačního plachtění. Oblíbená je plavba replikou lodě, kterou Kryštof Kolumbus přeplul Atlantický oceán. Na palubě lodě zvané Jolly Roger si můžete vychutnávat nejen vynikající jídlo a pití, ale i rytmy reggae a kouzelný západ slunce.

Stingray city - město rejnoků

Sringray city je možná jediné místo na světě, kde máte příležitost setkat se s rejnoky ve volné přírodě. Budou proplouvat přímo kolem vás a vy se je dokonce budete moci dotýkat!

Boatswains Beach

Boatswains Brach na ostrově Grand Cayman se seznámíte s kajmanskými tradicemi, florou a faunou a můžete navštívit kajmanskou želví farmu, která je na světě jediná svého druhu.

Golf

Pro milovníky golfu mají Kajmanské ostrovy k dispozici tři golfová hřiště: The Links at Safehaven, The Britannia a Blue Tip navržený Gregem Normanem.

Rybaření a vynikající restaurace

Nikde neuvidíte takové ryby jako na Kajmanských ostrovech. Rybářům některé místní restaurace dokonce na požádání připraví jídlo z jejich vlastního úlovku. Exotická jídla a nápoje v prostředí špičkových restaurací vás rozhodně nezklamou.

Možnosti potápění – potápěčské organizace na Kajmanských ostrovech

Dive Tech

Potápěčská organizace Dive Tech se pyšní vysokým standartem poskytovaných služeb a vysokou úrovní vzdělávání. Má dvě základny – obě na ostrově Grand Cayman. První základna, Cobalt Coast, leží v blízkosti kajmanské želví farmy, parku Boarswains Beach a slavné sedmimílové pláže. Lokalita je oblíbená díky proslulé Severní stěně bohaté na podmořskou faunu i flóru. Šnorchlování je zde možné 24 hodin 7 dní v týdnu.

Druhá základna Dive Tech se nachází na severozápadní špičce Grand Caymanu, kousek od sedmimílové pláže. Tady také najdete jednu z nejkrásnějsích lokalit dostupnou přímo ze břehu – takzvanou Mini Wall neboli mini stěnu.

Ocean Frontiers Ocean

Frontiers se specializují na potápění ve východní části Grand Caymanu v oblasti zvané East End. Potápění probíhá individuálně, bez průvodce, nebo v menších skupinkách. Ocean Frontiers se pyšní svou přívětivostí, profesionalitou a flotylou vynikajících lodí.

Sunset House Resort

Sunset disponuje flotilou pěti lodí, které vás rychle a pohodlně dopraví na jakokoliv lokalitu kolem ostrova. Při ponoru dostupného přímo ze břehu narazíte na jedinou žijící mořskou panu na ostrovech!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies