Jste bez práce? Rozvíjejte se!

Dostat se na úřad práce není nic příjemného, volný čas ale můžete využít ke zvýšení svých šancí na skvělé zaměstnání! Kdy jindy v životě máte tolik času sama na sebe?

Sedící žena s notebookem na klíně

Nezaměstnanost není ostuda!

Pokud jste přišla o práci, nevěšte hlavu. Každý člověk se minimálně jednou za život ocitne bez práce a o jeho kvalitách to nevypovídá vůbec nic! Navíc, věk pro odchod do důchodu se neustále prodlužuje, takže se v životě ještě napracujete více než dost. Místo abyste propadala smutku, podívejte se na věc z opačné stránky: konečně máte čas na své koníčky i přátele! A co víc, pokud na sobě zapracujete, můžete se dostat ke svému povolání snů!

Zjistěte, k čemu tíhnete

Vystudovala jste medicínu a pracovala jako zdravotní sestra, obor vám ale vybrali rodiče nebo jste jej nastoupila proto, že vás nepřijali na jiný, vysněný obor. V hloubi duše cítíte, že vaše místo je úplně jinde, ale nemáte odvahu situaci změnit a raději jedete v zajetých kolejích? Je pravda, že praxe v oboru je velkým plus, co je ale důležitější: jste v dané profesi skutečně šťastná? Jistě, v každé práci je nějaký zádrhel – v jedné ne zrovna přátelský kolektiv, v druhé přehnaně náročný šéf, ve třetí přesčasy, neadekvátní ohodnocení zaměstnanců.. Pokračovat lze do nekonečna. Pokud ale děláte něco, co vás skutečně baví, co vychází přímo z vašeho nitra, všechna tato úskalí mnohem lépe strávíte. Pocit naplnění z práce by proto měl být na prvním místě!

Co když ale nemáte tušení, co byste skutečně chtěla dělat? Popřemýšlejte o svých koníčcích – co děláte ráda ve volném čase? Jaké jsou vaše nejsilnější stránky? Pokud se například tetelíte blahem vždy, když jste se svými přáteli, ráda vyprávíte vtipné historky a baví vás organizovat různé akce, můžete se poohlédnout po práci v cateringových firmách. Nebo jste naopak plaché, introvertní stvoření neustále něco kreslící do svého notýsku? Přihlaste se na kurzy kreslení a rozvíjejte své vlohy tam.

Nestresujte se myšlenkou, jak najít v novém oboru práci. Pokud se své vášni věnujete naplno – příležitost pak obvykle přijde sama ve formě náhlých nápadů nebo třeba i podobně zaměřených známých.

Kurzy - které zvolit?

Trh práce nabízí nespočet vzdělávacích a rekvalifikačních kurzů, opět je ale třeba nejdříve promyslet, zda znalosti z něj skutečně využijete. Že je o nějaký kurz velký zájem ještě neznamená, že je to to nejlepší pro vás. Chcete se přihlásit na angličtinu, protože víte, jak moc jsou dnes znalosti jazyků důležité, ve skutečnosti ale milujete španělštinu? Zvolte raději variantu bé! Vždy se raději věnujte tomu, co vás skutečně baví – ve výsledku vám učení půjde mnohem lépe! Není také na škodu umět něco, co běžně lidé neumí. I ve vašem životopise vás bude záliba činit zajímavým a lépe zapamatovatelným adeptem na pracovní místo!

Štěstí je stav mysli

Stále více se prokazuje, že na co myslíme, to do svého života také přitahujeme. Pocity frustrace lze nahradit pocitem radosti pouhým vaším rozhodnutím! Prostě si řekněte, že od teď nejste obětí, ale naopak tvůrcem svého života. Věnujte se tomu, co vás činí šťastnými a snažte se myslet pozitivně. Berte život více jako hru a vítězství (nejen) v podobě vysněné práce na sebe nenechá dlouho čekat!

Rekvalifikační kurzy

Nemáte práci? Zkuste přivýdělek!

Zpátky do školy? Zjistěte, zda ano či ne.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies