Jemné vlasy - jakou péči vyžadují?

Trápí vás, že jsou vaše vlasy věčně zplihlé, bez objemu a bez života a častěji se mastí? Jemné vlasy vyžadují speciální péči po celý rok, ale je pravdou, že v zimě dostávají mnohem více zabrat. Na všechno ale existuje řešení. Poradíme vám, jak zlepšit jejich kvalitu.

Jemné vlasy - jakou péči v zimě vyžadují?

 

Vlasy jsou korunou ženské krásy. Co když vám ale nebylo přáno a do vínku vám byly naděleny jemné a rychle se mastící vlasy?

 

Všechny ženy touží po nádherné, zdravé hřívě plné objemu. Nechtějí se spokojit jen s upláclým chmýřím na hlavě. Pokud budete dodržovat naše rady, zlepšíte tím jejich kvalitu, ale bude to vyžadovat spoustu času a trpělivosti. Z výsledků se totiž můžete začít těšit až po půl roce nebo také později.

 

Jemné vlasy vyžadují jemné zacházení

 

  1. Prvním důležitým krokem ke zdravějším vlasům je samozřejmě zdravá a vyvážená strava. Můžete vyzkoušet i různé doplňky stravy ve formě tablet, ale zcela zásadní bude úprava vašeho jídelníčku. Jezte více dýňových semen, vlašských ořechů a lněných semínek. Vašim vlasům prospěje i oves, bobulovité ovoce a zelený čaj.
  2. Mohou vám pomoci i vlasové vody, ideálně tedy březová, lopuchová či placentová. Můžete vyzkoušet i jiný, ale měl by obsahovat alkohol. Ten pomáhá prokrvit pokožku, takže zásobuje vlasové cibulky větším množstvím potřebných živin. Někdy se ale vlasy po použití vlasové vodičky rychleji mastí. Pokud si myjete vlasy ráno, můžete vlasovou vodu požít večer před spaním nebo ji jednoduše použijte jen obden.
  3. Používejte vždy ten správný šampón a kondicionér, které jsou vyráběny speciálně pro jemné vlasy. Zároveň také platí pravidlo, že méně je někdy více. Proto s vlasovou kosmetikou šetřete a používejte spíše menší množství, aby nedocházelo k zatížení vlasů. Týká se to i gelů, vosků, tužidel či laků na vlasy.
  4. Tepelnou úpravu vlasů nemusíte okamžitě zavrhovat. Žehličku a kulmu používejte méně nebo raději vůbec a pokud se fénujete, snažte se používat méně horký vzduch.
  5. Vlasům byste měly dopřát vzdušnější střih, aby nedocházelo k dalšímu zatížení jednotlivých vrstev vlasů. Ale měly byste si dát pozor, abyste jim špatným střihem neubraly na objemu ještě více. Takže zkuste spíše ofiny, patky a vrstvené střihy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies