Je Vaše dítě levák?

Již ve škole mají děti leváci menší problémy. Na rozdíl od svých spolužáků, kteří píší pravou rukou a v životě jim je přizpůsobené většinou všechno, jsou leváci v mnoha věcech v nevýhodě.
Dítě maluje pastelkami

Prvňáčci

S leváky souvisí mnoho věcí, kteří si mnozí ani neuvědomují, protože jim připadají bezvýznamné a samozřejmé. Nejedná se jen o jiné místo k sezení ve škole, ale i prvňáčci, kteří se teprve učí psát to nemají lehké. Určitě si vybavujete, jak jste vytvářeli šikmé čáry a z tohoto základu postupně vznikala písmena.

I podání ruky může být problém

A to je jen začátek. Velká část nástrojů je určena právě pravákům (nůžky, škrabka na brambory aj.). I jednoduché podání ruky může být pro leváka problémem, stejně jako stolování či práce na počítači (myš bývá na pravé straně). A počítače jsou už v dnešní době důležitou součástí výuky.

Formy levorukosti

  • Vrozená
  • Naučená
  • Patologická (chorobná)
  • Pseudolevorukost

Zajímavostí však je, že u dítěte do tří let věku nikdo nepozná, jestli je pravák nebo levák, dá se to poznat až později.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies