Játra, příznaky poškození a jaterní dieta

Pocítíte-li náhlou únavu, která trvá dlouhodobě, může být jednou z jejích příčin poškození jater. V takovém případě raději neotálejte a nechce si udělat jaterní testy. Víte, co se říká: Jistota je jistota.

Žena s opřenou tváří o ruce

Příznaky poškození jater

Jedním z prvních příznaků postižení jater je únava. Ta se dostaví náhle, nebo přijde pomalu a zůstává. Postižený bojuje s únavou, ale vůlí se to nedá zvládnout.

 

Velice důležité je nechat si udělat jaterní testy!

 

Za únavou stojí v naprosté většině případů lehce snížená a laboratorně (často) neprokazatelná, zhoršená očistná funkce jater. Její zlepšení přinese i to, čemu říkáme výkonnost a radost ze života.

Léčba poškozených jater

Oficiální tablety jsou většinou výtažky z bylin. Možnosti podpory a ochrany jaterní buňky přívodem nějakého přípravku do těla je nevděčná záležitost a z účinných látek mnoho na výběr není.

Co někdy hodně pomůže

Inhalace stoprocentního lékařského kyslíku přes masku z láhve, asi půl hodiny týdně. V kombinaci s cílenou masáží zad to někdy přinese neuvěřitelné zlepšení celkového stavu, se znovunabytím subjektivně ztracené akceschopnosti.

 

Baňkování zad má v případě vnímavosti k této metodě nečekaně rychlý a opakovatelný účinek. Baňkuje se tzv. jaterně-žlučníková zóna, která se nachází zhruba mezi pravou lopatkou a páteří.

 

Opakovat to lze jednou až dvakrát týdně, později jednou do měsíce či do roka.

Jaterní dieta

Jejím hlavním principem je vynechání tuků, ale měly by se vynechat i živočišné bílkoviny. Ty zatěžují játra více, než se obecně myslí. Proto by se mělo omezit nejen požívání masa, ale i solených aromatických sýrů, které nejsou jeho zdravou náhradou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies