Jaro stále v nedohlednu - jak se zahřát?

Taky se už těšíte na teplejší a slunnější dny? Zima se nám letos pořád vrací a nechce odejít. Čím si ten chlad vyženeme z těla? Co nám pomůže pořádně se zahřát?

jaro

 

Vrstvení oblečení

 

Základem by mělo být termoprádlo, ale běžně ho málokdo nosí do práce, takže alespoň si oblékněte takové prádlo, které vám bude dobře sát pot. Pak by měla následovat vrstva oblečení, jenž bude přebytečnou vlhkost odvádět dále a bude dostatečně prodyšná. Pak už stačí vzít si kabátek či bundu, jenž vás bude chránit před deštěm, mrazem a větrem.

 

Procházka či jiný pohyb

 

Udržet si pozitivní psychiku a přístup k životu je opravdu důležité. Proto je pohyb prospěšný hned z několika důvodů. Zlepšíme si náladu, jsme na čerstvém vzduchu a díky endorfinům se člověk cítí šťastnější. K cvičení vám stačí 30 minut alespoň 4x týdně. V zimě se prý spaluje více kalorií, protože nás chlad donutí “makat” tvrději.

 

Otužilost

 

Vy, kteří jste to ještě nevyzkoušeli, si jistě ťukáte na čelo, že je nesmysl po studené sprše cítit teplo. Ale zkuste si napustit horkou koupel a po ní zkuste na pár minut studenou sprchu. Pro tělo je to zdravý způsob a už vám nebude tolik vadit chladné počasí.

 

Vytvořte si domácí pohodu s dekou a teplým nápojem

 

Napusťte si vanu horkou vodou a po koupeli vás potěší a zahřeje osuška, kterou si předem nahřejete na topení. Pohodu vám pomůže dotvořit nějaký film či knížka a zachumlání se pod heboučkou deku. Pokud doma nemáte koberce, můžete popřemýšlet o jejich koupi, protože vám budou udržovat teplo v místnosti. Jestli vás trápí studené nohy, oblékněte si hrubé ponožky.

 

Pak už jen chybí uvařit si čaj, svařené víno, kakao a některé nápoje si můžete dochutit kořením, jenž vás ještě více prohřeje zevnitř (zázvor, kurkuma, kardamon, skořice, hřebíček a další). Ručíme vám za to, že se druhý den nebudete moci dočkat konce pracovní doby a zima se pro vás stane kouzelným a možná i oblíbeným obdobím.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies