Jamaica láká sexuálním apetitem

Jamaica to je pojem sám o sobě. Panenská příroda, nepřeberné množství exotické flóry a fauny. Popíjení tradičního rumu a libé rytmy ostrovní hudby. Je libo marihuanový předkrm, hlavní chod či nápoj? Nebo chcete okusit něco exotičtějšího, v podobě vysokého snědého Jamaičana? Tady je vše možné.

Muž s dlouhými dredy sedící na pláži

Jamajské faktotum

V souostroví Velkých Antil je Jamaica s hlavním městem Kingstonem třetím největším ostrovem v Karibském moři. Slunné pobřeží tohoto malebného ostrova je lemováno korálovými útesy. Vnitrozemí je hornaté s vápencovými krasovými plošinami, nalezneme zde přemíru mohutných vodopádů, tropické lesy se vzácnými dřevinami, ale taktéž savany oplývající množstvím kaktusů.

Jamaica je zemí, kde můžete vyrazit v kteroukoliv roční dobu a užijete si horkých měsíců ať v létě či v zimě. Sněhové vánice tady nahrazuje deštivé období, které trvá relativně dlouhou dobu přibližně od května do listopadu. Ale to neznamená, že by během této doby nesvítilo slunce a v kuse pršelo. Srážky jsou poměrně rychlé a jsou střídány tropickými teplotami. Navíc se vyhnete vrcholu turistické sezóny, který připadá na období od prosince do března.

Obyvatelstvo tvoří potomci černošských otroků, kteří  byli dováženi v 17. a 18. století, proto 95 % Jamajčanů jsou černoši nebo mulati. Mimoto zde žijí čínské, indické a bělošské menšiny.

Světoznámý rum - všelékem

V současnosti se agrární společnost přeměnila na průmyslovou. Nejvýznamnější podíl pěstovaných plodin na území ostrova se skládá z pěstování cukrové třtiny, banánů, citrusových plodů, kávy, tabáku a kakaa.

Jamaica obsadila přední místo na světě v těžbě bauxitu, ten je nejdůležitější průmyslovou rudou pro získávání hliníku.

V údolí Siloah stojí monopolní továrna společnosti Appleton, kde se od roku 1749 vyrábí slavný jamajský rum. Tradiční rum má čirou karamelovou barvu a obsahuje jen 40 % alkoholu. Čím déle se uchovává, tím se stává pro náš čich i chuť neodolatelným. Ze třtinové melasy se po zakvašení a destilaci získá pálenka, do které se přidá mléčná šťáva z kokosových ořechů. Čím je jí více, tím světlejší a lacinější je rum. Nejchudší Jamajčané ho používají jako všelék - proti bolesti zubů, na léčbu popálenin, na dezinfekci ran, na podporu tvorby žaludečních kyselin, muži na podporu libida. Rum má nenahraditelné místo i v  magii. Šamani jím provádějí rituály, ale i věštby a jiné.

Reggae, rastafariánství a marihuana

Jamaica je bezpodmínečně kolébkou hudebních stylů Reggae a Ska. S tím je spjato i jméno Bob Marley, který tento styl prosadil i v USA a jiných evropských zemích. Bob Marley byl velkým zastáncem rastafariánství, jehož podstatou je splňování určitých doktrín, stanovených svatým písmem Rastafariánským. Praktickým příkladem je speciální složení stravy, jenž je v Rasta-terminologii označována jako „I-tal", což znamená čistý, přírodní. To napovídá o tom, že většina Rastafariánů jsou vegetariáni. Ze své stravy přísně vyloučili vepřové maso, které je považováno za nečisté, živící se zbytky a odpadem a požití jeho masa by způsobilo znečištění organismu včetně duše a mysli. Jídelníček se skládá z čistých a přírodních potravin, bez chemických přísad, zbytečného solení a kořenění. Nepovoluje se užívání psychotropních látek, jako tabák, alkohol apod. A v neposlední řadě symbolické nestříhání si vlasů ani vousů a vlivem nečesání vznik Dreadlocků, čímž znázorňují svůj původ.

K meditačním účelům se hojně užívá svaté rostliny - marihuany, dle starých pověstí byla nalezena rostoucí na hrobě krále Šalamouna a od té doby se užívá za cílem lepší koncentrace a pomoci se přiblížit k Jahu (rastafariánský bůh). Roste zde velice hojně až plevelovitě, takže se využívá ke všem účelům spotřeby a výroby.

Nejlepší milenci na světě

Stejně jako Thajsko láká k návštěvě mužskou populaci, tak stejně vábí ženy Jamaica. Přišly s tím, jako první americké cestovatelky, kterých se na Jamaice objevovalo, čím dál, tím víc. A příčina je jednoduchá, jamajští hoši jsou považováni za nejlepší gigoly světa, mají rádi sex a nestydí se za to. Muži mají na Jamajce velmi silnou pozici. Narozdíl od Spojených Států se na Jamajce muži pyšní svým otevřeným přístupem k sexu. Jsou toho názoru, že sex je důležitá součást každodenního života. Je to levné, příjemné a zábavné. Tam, kde většina obyvatel bojuje s ekonomickou krizí, vysokou nezaměstnaností a emigrací svých příbuzných do ciziny, si lidé často vystačí s rolí určenou jejich pohlavím. Avšak tady si na této roli zakládají a jsou na ni patřičně hrdí. Tak hurá na Jamaicu!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies