Jaké nevýhody má permanentní make-up?

Zvažujete, že si necháte udělat permanentní make-up? Než zajdete do kosmetického salónu, měly byste si zjistit co nejvíce informací. Zjistěte si co je to vlastně ten permanentní make-up a jestli se vám toto kosmetické ošetření vyplatí.

Permanentní make-up - jaké má nevýhody?

 

Neriskujte a raději se poptejte ve svém okolí, jestli někdo z nich již nemá tuto zkušenost. Třeba vám dotyčná doporučí konkrétní salón, což není tak úplně na škodu, protože nikdy nevíte, jestli je kosmetička doopravdy skvělá. Může se také stát, že budete vypadat jak postava z nějakého hororu. Což asi nechcete. Takže se vyhněte neověřeným salónům krásy, v jejichž prostředí vám není moc příjemně a kde vám ani neodpoví na základní informace. Raději se poohlédněte jinde, než abyste později litovala.

 

Co se tedy pod pojmem permanentní make-up skrývá?

 

I když slovo “permanentní” znamená trvalý či stálý, neradujte se předčasně. Permanentní make-up vám bohužel nevydrží navěky. Díky permanentnímu líčení zvýrazníte kontury obličeje a měly by vám to vydržet až 5 let. Můžete si zvýraznit obočí, oční linky nebo rty. Toto vyšetření se provádí vyškolenou pracovnicí pomocí tetovací jehly. Samozřejmě si můžete zvolit, jestli chcete i lokální anestezii.

 

Zákrok většinou trvá do 1 hodiny. Pamatujte, že podstupujete mírně bolestivý zákrok a že můžete trochu krvácet. Ceny jednotlivých zákroků i jednotlivých kosmetických salónů se liší, ale cena by neměla přesáhnout 5 000 Kč. Ceny za dodatečné opravy či doplnění jsou od 500 do 1 000 Kč. Po zákroku si minimálně 1 týden neplánujte žádné důležité schůzky, neboť můžete mít opuchlý obličej nebo se na něm objeví malé stroupky. Kůže se hojí, takže všechny tyto projevy jsou přirozené.

 

Výhodou permanentního make-upu je samozřejmě fakt, že máte načrtnuté linie, takže máte pevný základ, který vám usnadní líčení. Nemusíte se bát deště a ani nemusíte používat vodě-odolná líčidla, když jdete do bazénu. Prostě budete vypadat vždy a za všech okolností úžasně. Obrovskou výhodou je také snížení výdajů na nákup kosmetiky.

 

Nevýhody permanentního make-upu

 

  • Pokud máte na některé barviva alergii, bohužel se musíte bez této procedury obejít.
  • Po 2 letech se už pomalu začíná vytrácet barva a navíc se to neděje rovnoměrně, takže vaši pleť mohou zdobit nehezké skvrny.
  • Jestli vás trápí pupínky nebo máte zjizvenou či jinak poškozenou pleť, permanentní make-up pro vás není vhodný. Když se i přesto rozhodnete pro tuto proceduru, myslete na to, že ohrožujete své zdraví.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies