Jak zvýšit soustředěnost?

Co si budeme povídat, udržet soustředěnost je v mnohých případech těžké, a to ať už se jedná o nezáživnou přednášku ve škole, pracovní poradu nebo rozhovor s přáteli. Přinášíme vám několik tipů a triků, jak zvýšit soustředěnost.

Zrnka kávy v hrnku

Zelený čaj pomůže zvýšit soustředěnost.Foto:sxc.huKávu nebo jiný povzbuzovač mysli

Potřebujeme-li povzbudit mysl, obvykle vypijeme kávu nebo energetický nápoj. Existují ovšem i jiné nápoje, které kromě toho, že mají dvojnásobný efekt a neobsahují žádné škodlivé látky, v sobě mají pořádnou dávku vitamínů a minerálů povzbuzujících činnost mozku. Máme tím na mysli například tzv. „Čaj jihoamerických indiánů“, což je vlastně Cesmína paraguayská, která je k dostání pod názvy Maté, případně Maté – Rancho. Příznivé účinky na posílení koncentrace má mimo jiné i zelený čaj.

Více o cesmíně a také čaji jihoamerických indiánů se dozvíte v následujícím článku >

Bylinky, které posílí koncentraci

Kromě cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis) mají pozitivní vliv na koncentraci také následující bylinky: jínan dvoulaločný (Ginkgo biloba), rozmarýna lékařská (Rosmarinus officinalis), bazalka pravá (basilicum officinalis) a ženšen (Ocimum basilicum).

Další rady, jak zvýšit soustředěnost

Toho, že lze soustředěnost zvýšit při žvýkání, si všimli již dávní předkové a proto přežvykovali smůlu, případně březovou kůru. Doba ovšem pokročila a na trhu se objevila žvýkačka, která kromě toho, že chrání zuby před zubním kazem také zvyšuje soustředěnost.

Zvýšit soustřednost lze i pravidelným tréninkem. Ukliďte ze stolu vše, co by vás mohlo rozptylovat a vyberte si důležitý úkol, na který je potřeba se soustředit. Začněte s jeho plněním a věnujte mu alespoň 5 minut bez přerušení. Poté si dejte kratičkou přestávku (maximálně minutu) a opět se vrhněte k plnění úkolu, čas soustředěnosti přitom postupně prodlužujte. Budete-li trénovat soustředěnost pravidelně, během krátké doby můžete dosáhnout velmi dobrých výsledků.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies