Jak zvládnout rozchod před Vánoci?

Rozchod, bolestné období v životě, kterým si určitě každý z nás v životě nejednou prošel. Přijde jako rána z čistého nebe. Nečekali jste ho a někdy vás napadají až nesmyslné úvahy, a to například v podobě skončení se životem. Zastavte tyto negativní emoce a přečtěte si návod, jak přežít toto bolestné období před Vánoci.

Smutná žena s hlavou na kolenou u zdi

Počáteční zamilovanost je pryč a po odložení růžových brýlí, nám zůstaly jen oči pro pláč. Kde se vlastně stala chyba a proč zrovna váš vztah skončil? Na počátku hledáme spřízněnou duši, hledáme společné koníčky a zájmy, které by náš vztah ještě více upevnily a najednou je konec.

Nejčastější příčiny rozpadu vztahu

Mezi nejčastější příčiny rozpadu vztahu patří odlišné představy o budoucnosti, snaha o převýchovu partnera, přílišná žárlivost, sebelítost a potřeba neustálého litování, nedůvěra a také vztahová nesourodost.

Jak zvládnout rozchod

Pojďme si říct, jak smutné období bez partnera zvládnout a ještě ho využít ku svému prospěchu v budoucnu. Rozchod se může stát dobrý restartem vašeho života a můžete na něj pak pohlížet z jiné perspektivy. Můžete ho využít v dalším pozitivním vývoji vaši osobnosti. Dejte najevo své emoce, ale před svým bývalým partnerem se snažte být v klidu a zachovejte chladnou hlavu. V kruhu rodiny a blízkých přátel je naopak dostaňte z těla ven. Křičte, plačte, vztekejte se a klidně i nadávejte. Pokud negativní emoce ze sebe “nevybijete”, můžou vás v budoucnosti ohrozit například ve formě zdravotního problému. Po nevybití těchto negací se můžete také cítit celoživotně ukřivdění, a to nechceme. Chceme klid, uvolnění, aby jsme mohli předchozí vztah zhodnotit a vyvarovat se tak možná stejných chyb v budoucím vztahu.

Vyvarování se chyb po rozchodu

Lidé často hledají nesmyslné “útěky” před minulým vztahem a hledají útěchu u “náhradníka”. Nedělejte to, dejte si čas, aby jste své myšlenky utvrdili. Nestřídejte sexuální partnery. Alkohol, cigarety a přemíra jídla vám nebudou kompenzovat vaše zklamání. Mezi hlavní chyby patří doprošování se návratu u svého bývalého partnera. Zabrzďte, važte si sám sebe! Svěřte se, ale jen blízkým lidem, kterým opravdu věříte. Zásadní chybou je vracení se do minulosti.

Jak začít od nuly a s čistou hlavou

Hněv, radost, smutek, strach, ale i lítost jsou již za námi a nyní můžeme začít se vztahovou analýzou. Na řadu přichází vaše ego a zhodnocení chyb, kterých jsme se dopouštěli. Je třeba najít slabiny ve vašem předchozím vztahu. Utvořte si myšlenky v tom, co od příštího vztahu očekáváte? Další rada zní: nebuďte sami. Začněte více pečovat o své zdraví, sportujte, dostatečně spěte a své tělo tak trochu rozmazlujte. Hlavní zásada zní, nevracejte se při první příležitosti ke svému bývalému partnerovi. Zkuste ze sebe udělat nového člověka, který bude krásnější, štíhlejší a více psychicky v pohodě. Po této etapě se až rozhodněte, jestli se chcete ke svému ex příteli vrátit nebo ne.


Pamatujte na to, že každý člověk, který se v našem životě objeví, je svým způsobem našim učitelem. Rozchod je lekce, kterou nám život dal a můžeme se z ní poučit. Mějte na mysli, že každý konec je začátek něčeho nového a možná mnohem lepšího. Prožijte svátky vánoční v klidu a s těmi nejbližšími. Věřte, že časem bude líp.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies