Jak zvládnout kancelářský život a přitom se nezbláznit?

Kancelářský život je především zásadou žen, ale s rozvojem techniky jsou do kancelářských prací stále více zaměstnáváni i muži. Jak zvládnout „bláznivý a hektický“ kancelářský život a nezbláznit se z toho?
Muž sedící u notebooku s rukou na obličeji

Kancelářský život – jak na něj

Především ti z nás, kteří jsou zaměstnáni na administrativních pozicích, dobře vědí, o čem je řeč. Kancelářské práce jsou mnohdy stereotypní a ubíjející, přesto jich čím dál více přibývá. Budeme se muset vyrovnat s tím, že bez kancelářských „útrap“ se mnoho povolání neobejde…

Hlavní zásada – zvládnout PC

Pokud máte také zaměstnání, jehož součástí je spousta administrativní práce, měli byste se řídit hlavní zásadou, která zní, že osobní počítač vám mnohonásobně ulehčí práci. V dnešní době vám mnohdy základy nestačí, a mnoho z nás, kteří využívají počítač k práci, mnohdy ani nevědí o výhodách, které jim PC může přinést a ulehčit tak jinak náročnou práci.

 

Pokud na tom s počítačovou gramotností nejste zrovna nejlépe, neprohloupíte, jestliže si zaplatíte počítačový kurz. Zaměstnavatelé tuto snahu většinou přijímají s otevřenou náručí, a tak se pokuste zaměstnavatele požádat o proplacení toho kurzu. Takové kurzy jsou navíc často velmi cenově dostupné.

Dbejte na zdraví – cvičte

Ke spokojenosti v práci v kanceláři vám nestačí pouze počítačová gramotnost, ale také dobrý zdravotní stav. Jestliže je vaše zaměstnání sedavé, je velmi důležité, abyste pečovali o své zdraví. Doktoři mají neustále přeplněné ordinace lidmi, kteří mají ze sedavého zaměstnání postupem času problémy s páteří.

 

Omezte dlouhé hodiny sezení u počítače, a každou půlhodinku vstaňte a běžte se protáhnout. Můžete použít klasické protahovací cviky a uvidíte, že za pár dní problémy samy odezní.

 

Pokud však skutečně nemáte čas, protože máte práce až nad hlavu, udělejte si jednou týdně čas na masáž ve specializovaném masážním salónu, kde si s vámi už poradí.

Naplánujte si denní harmonogram – zahoďte stres

Kancelářský život je často také psychicky náročný – pro ulehčení práce byste si měli stanovit denní harmonogram prací, kterého se budete držet. Notes, kde budete mít své poznámky, abyste na nic nezapomněli, je skvělým pomocníkem i pro ty, kteří mají velmi dobrou paměť. Máte tak jistotu, že skutečně na nic nezapomenete a zbavíte se stresu, který vás v opačném případě čeká.

 

Další zajímavé články z rubriky práce a kariéra

Práce a kariéra - láska na pracovišti?

Práce a stres - syndrom vyhoření

Práce versus služební cesta - práva a povinosti zaměstnance

Práce - jak přežít pracovní pondělí?

Denní harmonogram - zorganizujte si svůj čas

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies