Jak zhubnout po Vánocích?

I když jsou Vánoce považovány za svátky klidu a pohody, jednu nevýhodu přeci jen mají… Málokdo díky lenošení u televize, pojídání cukroví či jiných dobrot, oslaví příchod nového roku se svou původní „předvánoční“ váhou. Nechcete-li, aby ručička na váze i v novém roce stoupala směrem nahoru, je potřeba s tím začít něco dělat. Inspirovat se můžete například naší novoroční dietou.

Zelené jablko omotané metrem

Pokud se chcete novoroční dietě úplně vyhnout, zkuste v období vánočních svátků nepřibrat. Většina z vás si po přečtení této věty určitě klepe na čelo, jelikož odolat voňavému cukroví a dalším dobrotám není vůbec snadné. Pokud tedy přece jen nějaké ty kila přiberete, nezoufejte, určitě se jich brzy zbavíte. Stačí dodržovat několik základních pravidel.

Nastartujte metabolismus

Jak zhubnout rychle po Vánocích? Nejprve je třeba nastartovat metabolismus, proto začněte třídenní očistnou kúrou, během které budete konzumovat pouze čerstvé ovoce a zeleninu.

Nehladovějte

Hlavním cílem každé diety by mělo být naučit hubnoucího správným stravovacím návykům. Dieta tedy neznamená hladovění, ale konzumaci menších porcí vhodných potravin. Ideální je, pokud si denní jídlo rozdělíte do pěti menších porcí. Menší porce jsou při hubnutí tím nejlepším, co pro sebe můžete udělat. Dáváte-li si jídlo na malé talířky, ošálíte mozek a máte napůl vyhráno.

Omezte sladkosti

I když vydržet bez sladkostí je někdy opravdu těžké, pokuste se o to. Dříve, než se zakousnete do oblíbené čokolády, vzpomeňte si na to, že i když vám na chvíli přinese dobrou náladu, posléze se její konzumace projeví prostřednictvím rostoucího bříška nebo zadečku. Pokud vám to přesto nedá, sáhněte místo po oblíbené tyčince raději po ovoci.

Zapomeňte na smažená a tučná jídla

Vyhněte se také smaženým, příliš slaným nebo sladkým pokrmům, tučnému masu, tučným sýrům, bílému pečivu a instantním pokrmům. Tyto potraviny nahraďte čerstvým ovocem, zeleninou, luštěninami, netučným masem (kuřecí maso, krůtí maso, králičí maso, apod.), nízkotučnými mléčnými výrobky, rybami, celozrnným pečivem, vlákninou, apod.

Dbejte na pitný režim

Dodržování pitného režimu by pro vás mělo být další prioritou. Pokuste se denně vypít alespoň 2 litry tekutin. Vhodná je čistá voda, neperlivé nápoje, ovocné či zeleninové šťávy (zředěné s vodou v poměru 1:1!), zelené nebo bylinné čaje. Ráno (po probuzení) metabolismus nastartujte s pomocí sklenice čisté vody. Sladké sycené nápoje, káva a alkohol by pro vás měly být tabu. Pokud se chcete vyhnout obezitě, je vhodné se tímto pravidlem řídit i mimo období dietního jídelníčku.

Hýbejte se

Cvičení je rovněž velmi důležité. Budete-li pravidelně cvičit, zhubnete rychleji, navíc se budete cítit mnohem lépe, bude se vám lépe vstávat a také vaše tělo bude zářit svěžestí. Pro ty, kteří se sportu nevěnovali ani před Vánocemi, doporučujeme začít svižnou chůzí.

Odpočívejte

Pravidelnou relaxací odbouráte nejen přebytečný stres, ale také si odpočinete a naberete nové síly k dalšímu shazování nadbytečných kilogramů. Relaxaci proto ze svého denního harmonogramu nevynechávejte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies