Jak zhubnout po porodu?

Těhotenstvím získá žena poměrně velký nárůst tělesné hmotnosti. Po porodu je postavena před otázku, jakým způsobem se vrátit ke své původní postavě. A jak skloubit dohromady kojení a hubnutí.
Černobílá fotografie ležící ženy s brýlemi

Jak zhubnout po porodu?

V těhotenství žena zažívá poměrně velký nárůst tělesné hmotnosti. Není neobvyklé, když přibere i přes dvacet kilogramů. Porodem dochází k určitému úbytku váhy, nicméně téměř každé ženě trvá ještě nějakou chvíli, než se vrátí ke své původní váze.

Hubnout a kojit?

Každá žena, která kojí, je postavená před otázku, zda může začít hubnout – tedy zahájit dietu. Do popředí se dostává otázka jestli dítě nebude přicházet o důležité látky nebo matka neztratí mateřské mléko. Odborníci radí, že chcete-li se vrátit ke své původní postavě a pokud to jen trochu jde, kojte. Neznamená to, že musíte jíst více, než jste zvyklá. Stačí přidat vitamíny a minerály a váha půjde postupně sama dolů.

Strava po porodu

Základem je především vyvážená strava. Ačkoli novopečená maminka nemá dostatek času na to, aby se zastavila, je velmi důležité jíst po celý den po malých dávkách pestrou stravu. Hubnutí by nemělo být nijak drastické, ideální je úbytek 1-2 kg za měsíc. Výsledek je však trvalejší. V jídelníčku by neměla chybět zelenina a ovoce. Salát, okurka a mrkev patří mezi nejméně problematickou zeleninu. Je možné, že některá zelenina může způsobovat u dětí nadýmání. Nicméně potřebné vitamíny a minerály získáte právě z čerstvého ovoce a zeleniny, a ne z vitaminových prostředků. Měla byste jíst hodně nesladkých zakysaných mléčných výrobků, méně tučné druhy sýrů, rybí a drůbeží maso. Zcela by měly být vyloučeny cukrovinky, cukr a slazené nápoje.

Pitný režim

Nesmíte zapomínat na pitný režim. Není pravda, že aby měla žena kvalitní mléko, musí mléko konzumovat. Vhodná je obyčejná stolní voda a minerálka doplněná o zakysané výrobky a sýry.

Pohyb

Existují také speciální kurzy snižování nadváhy, kde vám poradí jak získat správné pohybové návyky. Pohyb na čerstvém vzduchu zajistí také procházky s kočárkem.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies