Jak začít podnikat?

Vlastnit velký trezor plný peněz a každý večer do něj chodit plavat jako strýček Skrblík, by chtěl asi každý. I díky podobným touhám po vysokých výdělcích lidé začínají podnikat. Dnes vám poradíme, jak správně začít.
Mužská ústa

Rychle zbohatnout i zkrachovat

Podnikání v dnešní době představuje obrovský hazard. Relativně rychle se dá zbohatnout, stejně tak rychle můžete přijít úplně o všechno a topit se v dluzích. I proto je třeba nejprve vše dobře zvážit a vytyčit si určité cíle.

Originální nápad je základ

Úplný začátek samotného podnikání tvoří nápad. Zdá se vám, že jste objevili díru na trhu a chcete ji vyplnit? Originální nápad je dobrým předpokladem k úspěchu. Bez dalších potřebných věcí, jako jsou kapitál, vědomosti nebo odhodlání, však nápad zůstane pouze ve vaší hlavě.

Peníze a kapitál – bez nich to zkrátka nejde

Podnikání je počátečním kapitálem podmíněno a bez něj se z místa nepohnete. Ať už potřebujete vybavit kanceláře či koupit auto nebo výčep do hospody, něčím to musíte zaplatit. Získání úvěru od bank bývá často složité, existují ale i další, často nevyužívané finanční zdroje. Dotace z EU mohou tvořit významnou část rozpočtu na požadovaný projekt.

Know – how ovlivňuje výnos

Než se bezhlavě pustíte do podnikání za vidinou vysokých výdělků, je třeba získat určité vědomosti nejen z daného oboru. Takzvané know – how určuje vyši výdělků. Je samozřejmé, že pokud oboru nerozumíte vy sami, máte k dispozici jiného člověka, který je do problematiky zasvěcen.

Daně a Jednotný registrační formulář

Pokud už máte nápad, kapitál, vědomosti i chuť k podnikání, zaregistrujte se na živnostenský úřad. Každého čeká vyplnění Jednotného registračního formuláře, zároveň probíhá ohlášení na pojišťovny, finanční i živnostenský úřad. Žádný zaměstnavatel už za vás nezaplatí zdravotní a sociální pojištění, to si podnikatel platí sám. Dále je potřeba orientovat se v daních a v daňové evidenci.

Další tipy na úspěšnou kariéru

Jak udělat dojem na šéfa

Práce – snižte pracovní zátěž

Nové zaměstnání? Nechybujte! Zabodujte!

Jak být dobrým managerem

Jak vycházet s kolektivem

Síla řeči – umění Cicero

Asertivita

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies