Jak vypadat stále mladě a svěže?

Již naše prababičky řešili péči o pleť a hledaly různé přípravky, které by dopomohly k tomu, aby pleť vypadala mladě a svěže.

Žena

Nejenom ženy, ale také čím dál více mužů, řeší starost o pleť a vrásky s ní spojené. Ale většina z nás ví, že je zapotřebí i změna stravy, aby naše pleť vypadala mladší a svěží. Stárnutí nicméně k životu patří, ale nemusíme se mu poddat úplně.  Přinášíme vám několik tipů, které s vrásky zatočí na maximum.

 

Vitamín C


Působí proti volným radikálům a pleť umí dokonale rozzářit. Najdete ho v citrusových plodech. Velké množství naleznete v kustovnici čínské, tzv. goji. Citróny se používají nejen k jídlu, ale také v přírodní kosmetice. Už jste vyzkoušeli citrónové tonikum? Smíchejte 4 lžičky rostlinného glycerinu, šťávu z 1 citrónu a 1 kapku esenciálního oleje neroli a 1 kapku růžového esenciálního oleje. Směsí potírejte oblast s rozšířenými žilkami a již brzy uvidíte výsledky. Uchované v uzavíratelné sklenici vám vydrží až 3 měsíce.

 

Selen


Skvěle působí proti vráskám a napravuje škody způsobené sluncem, které jsme stihli napáchat na naši pleti během letní dovolené u moře. Jako bonus budete mít krásnější vlasy, plné lesku. Kde je nejvíce obsažen selen? V zelenině. Jmenovitě je to chřest, česnek, avokádo, brokolice, hrášek a hlávkový salát.

 

Železo


Dostatek železa v těle dokáže s vaší pletí zázraky. Nebude tak bledá a vaše vlasy budou pěkné. V potravě ho naleznete hlavně v červeném mase a játrech. Do svého jídelníčku přidejte čerstvé ovoce jako borůvky a švestky a teď na podzim i sušené ovoce jako rozinky nebo meruňky. Ze zeleniny se vyznačuje velkým obsahem železa červená řepa, brokolice a opravdu velké množství obsahují mořské řasy.

 

Vitamíny A, B a E


Vitamín A, který nejen podporuje obranyschopnost, ale také udržuje zdravou kůži a oči. Vitamín B zaručí, aby váš mozek a nervový systém pracoval lépe. Vitamín E napomáhá hojení a zvlhčuje kůži. Dále brání ztrátě paměti a chrání srdce.

 

Draslík


Snižuje vysoký krevní tlak a udržuje v těle pravidelný tep. Výhodou je, že se draslík nachází ve většině potravy. Za zmínku určitě stojí banány. Skrývají v sobě velký obsah draslíku. Přidejte do svého jídelníčku vařené brambory, datle, houby, vejce, sýr a mléko a pocítíte opravdu změny k lepšímu.

 

Vyjmenovali jsme si pár tipů, které udrží vaši pleť svěží a zabrání tak předčasnému stárnutí. Ke zdravému životnímu stylu bezpochyby patří také dostatek pohybu a kvalitního spánku. Naopak kouření a nadbytek alkoholu vaši pleti neprospívají. Pravidelné popíjení alkoholu a nadměrné kouření vaši pleti uškodí předčasným stárnutím. Dbejte o svou fyzickou schránku a tělo se vám za to odmění mladistvou pletí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies