Jak správně pečovat o své vlasy?

Nevhodným způsobem kartáčování, mytí, fénování a nebo žehlení, můžete svým vlasům uškodit. Chybu v péči vám prozradí až po nějakém čase jejich nevábný vzhled. V dnešním článku vám poradíme, jak o své vlasy správně pečovat.

Ženská tvář

Pár zajímavostí o vlasech

  • Životnost zdravého vlasu je přibližně 3 až 6 let.

  • Přibližně 10% vlasů se na hlavě dostává po čase do klidové fáze. Po 2 až 3 měsících tyto vlasy vypadnou a na jejich místě začnou růst nové.

  • Denně vypadne asi 80 až 100 vlasů. Po mytí to může být daleko více, také na začátku jara a na začátku podzimu.

  • Vlasy rostou rychleji v noci, z ročních období rostou nejrychleji během léta.

  • Ženské vlasy jsou silnější, než mužské.

Trápí Vás nadměrné vypadávání vlasů?

Výběr vhodného šampónu

Můžete o své vlasy pečovat jak nejlépe umíte, ale pokud zvolíte špatný šampón, napácháte více škody než užitku. Ne každý šampón je totiž vhodný pro všechny typy vlasů. Jaký šampón je vhodný právě pro vás? Více o výběru vhodného šampónu pro své vlasy se dočtete v následujícím článku>

Vlasy po umytí řádně opláchněte

Vlasy po umytí proplachujte čistou, vlažnou vodou tak dlouho, dokud je nezbavíte zbytků šampónu. Nakonec je vhodné vlasy osprchovat studenou vodou - docílíte tak uzavření struktury vlasu (účes pak déle vydrží). Nedůkladné omytí vlasů způsobuje jejich nedostatečný lesk, navíc se vlasy budou dříve mastit.

Nepodceňujte kartáčování

Pravidelným kartáčováním dodáte svým vlasům lesk, navíc při tření dochází k aktivaci zdravých iontů a tak i k vyživení vlasových kořínků. Své vlasy dvakrát denně pročesávejte speciálním kartáčem, nejlépe s přírodními štětinami. Podle odborníků postačí 20 tahů - od vrcholu hlavy až po konečky vlasů. Vhodné je kartáč pravidelně omývat, nejlépe dvakrát do týdne.

Není hřeben, jako hřeben

Fénování horkým vzduchem vlasům škodí

Nadměrné teploty při fénování vlasům škodí, proto je vhodné při jejich vysoušení pomocí fénu střídat teplý a studený vzduch. Vhodné je také držet fén nejméně pět centimetrů od povrchu vlasů. Šetrné k vlasům jsou iontové fény, které vlasy tolik nevysušují.

Tip:

Vlasy nabudou, pokud je budete fénovat proti směru jejich růstu.

Kulmování a žehlení vlasů

Čím častěji budete žehličku na vlasy používat, tím hrozí vyšší riziko, že si vlasy zničíte. Vlasy si proto rovnejte maximálně dvakrát týdně, nejlépe pouze jednou. Stejně tak vlasům škodí pravidelné žehlení, které vlasy rovná pomocí vysokých teplot. Při kulmování a žehlení vlasů proto nešetřete na přístroji a vyberte si ten nejšetrnější.

Tip:

Před kulmováním je dobré na vlasy použít speciální přípravky s obsahem panthenolu, které chrání vlas před zahříváním a následným vysušováním.

Žehlení vlasů od A do Z

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies