Jak pečovat o vlasy v létě?

Zatímco nás slunce v létě dobíjí energií, vlasy trpí více než jindy. Jsou vystaveny intenzivnímu slunečnímu záření. Jsou citlivé na vnější vlivy, lámou se a vysušují se. Existuje pár zásad, jak o vlasy v létě pečovat, důležité je chtít je dodržovat.

Vlasy

Co naše vlasy ohrožuje?

Prvním strašákem je UV záření, které se může negativně podepsat na zdraví vlasů. Dalšími vlivy jsou vítr, chlorovaná voda, mořská sůl a suchý vzduch. Sluneční záření poškozuje základní stavební bílkovinu vlasů - keratin.

 

Říká se, že slunce je nejagresivnější někdy od 11 do 16 hodin. Intenzivní sluneční paprsky extrémně vysušují, proto se doporučuje se v této době neslunit nebo jen v krátkých intervalech.

Jak o vlasy pečovat?

Důležitá je i prevence. Pokud jedete na plánovanou dovolenou a slunce Vám bude neustále v patách, doporučuje se vlasy nebarvit.

Pokrývka hlavy

Nejen kšiltovka a šátek Vás zachrání. Vsaďte na klobouk! Je nejen ideálním pomocníkem, ale i moderním a elegantním doplňkem. Vlasy pod kloboukem navíc postříkejte sprejem s UV filtrem a zajistíte tak dvojí ochranu.

Účes

Praktickým pomocníkem je drdol. Nejen, že vlasy stáhnete a nebude Vám tolik horko, ale zajistíte tak ochranu konečkům. Drdol pak taky postříkejte sprejem s UV filtrem. Existují i gely na vlasy s UV filtrem pro ty, kteří mají krátký střih.

Mytí vlasů 

Představte si, že jste na dovolené, každý den se koupete v moři nebo v bazénu před hotelem. Vlasy jsou denně poškozeny od slané vody nebo chlóru. Proto se musí každý den umýt, nejlépe vlažnou vodou a hydratačními šampony, které zároveň regenerují pokožku.

Nezapomeňte na kondicionér pokaždé co si vlasy myjete. Jednou týdně použijte masku. Maska nemusí být jen kupovaná, můžete ji vyrobit. Výbornou základní ingrediencí na různé domácí masky je olivový olej.

Zkuste se vyhnout tepelným úpravám. Pokud si přece jenom chcete vlasy po umytí vyfoukat, snižte teplotu fénu na minimum. Nejlepší volba je nechat vlasy volně uschnout. Pak se mohou ošetřit olejíčkem na vlasy nebo oblíbenou kúrou ve spreji. 

Dopřejte vlasům vitamíny

Vlasy podpořte vitamíny A a B. Vitamín A najdete např. v mléku, sýrech, mrkvi. Vitamín B obsahují např. pivovarské kvasnice, játra, žloutek. Vitamín A redukuje mazové žlázy a vitamín B omezuje vypadávání vlasů.

 

Je na Vás, jaké maximum uděláte pro péči svých vlasů v létě. Je několik rad, kterými se můžete řídit. Nestačí jen nakoupit kosmetiku, ale správně a pravidelně ji používat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies