Jak ovlivnit pohlaví dítěte

Zaručených metod, jak ovlivnit pohlaví dítě, je celá řada. Jak ale rozpoznat babské rady od ověřených metod?

Dítě zavěšené v prostěradle

Metody ovlivnění pohlaví dítěte – babské rady

Babských rad, jak ovlivnit, zda se vám narodí holčička nebo chlapeček, je více než dost. Například lidé v Číně věří, že pohlaví dítěte je závislé na věku matky a měsíci, ve kterém bylo dítě počato.

Astrologové zase tvrdí, že lze pohlaví dítěte určit podle měsíčního znamení, které v den početí panovalo. Kluků se týkají dny ve znamení Berana, Blíženců, Lva, Váhy, Střelce nebo Vodnáře, v ostatních případech se má narodit děvče.

Některé rozumbrady dokonce šíří fámu, že při početí v lichých dnech je pravděpodobnější, že se vám narodí chlapec, kdežto v sudých je jasná holčička.

O něco seriózněji zní metoda určení podle stáří krve, založená na faktu, že krev člověka se každých sedm let mění. Dítě se pak narodí v takovém pohlaví, jaké je pohlaví partnera s mladší krve v době početí.

Ani jedna z těchto metod není vědecky ověřená. Pojďme se proto podívat na ty, kde je očekávaný výsledek pravděpodobnější.

Ovlivnění pohlaví dítěte očima vědců – mužské a ženské spermie

Vědci přiznávají, že lze do určité míry ovlivnit pohlaví dítěte – žádná metoda ale není stoprocentní. Je třeba vycházet z faktu, že existují dva typy spermií – mužské a ženské. Záleží tedy na tom, která spermie se k vajíčku dostane. Při umělém oplodnění lze vybrat tu spermii, jaké pohlaví potomka si přejete. V České republice je tento postup zakázán, některé kliniky v USA je ale za nemalou částku umožňují.

Načasování pohlavního styku

Jednou ze spolehlivějších metod ovlivňování pohlaví dítěte je správné načasování pohlavního styku. Chcete-li chlapečka, měli byste si naplánovat pohlavní styk do období ovulace. Má-li to být holčička, mějte pohlavní styk těsně před ovulací, aby měly samičí spermie dostatek času získat převahu. Samčí spermie jsou pomalejší, ale odolnější. Zatímco čekají na vajíčko, většina mužských spermií zahyne.

Intenzita pohlavního styku

Podobná metoda, založená také na teorii mužských a ženských spermií, tvrdí, že pohlaví dítěte určuje intenzita pohlavních styků muže. Z málo častých souloží se rodí dívky, z častých chlapci. Je to dáno tím, že neejakuluje-li muž déle než týden, většina mužských spermií umírá a přežívají ty ženské.

Kombinovaná metoda ovlivnění pohlaví dítěte

Zdá se, že nejlepší metodou bude kombinace obou zmíněných – chcete-li tedy holčičku, počkejte s pohlavním stykem minimálně týden a naplánujte si jej těsně před plodnými dny. Při práci na klukovi nesmí být semeno starší než 3 dny (pokud je, muž by měl ejakulovat bez možnosti oplodnění), a pohlavní styk je ideální v době ovulace.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies