Jak nepřibrat během Vánoc?

Jen si to představte, každý den během svátků někde na návštěvě, nebo návštěva zavítá k vám. Samozřejmě je to vše spojeno se spoustou dobrého, ale kalorického jídla. Chlebíčky s bramborovým salátem, vánočka, cukroví a mnoho dalších dobrot. Jak to jen udělat, aby z nás po Vánocích nebyly valící se koule? Pár dobrých rad pro vás máme.

Ruka držící tuk na břiše

Se spoustou dobrého jídla, pak přichází ta hrozná představa, kdy po Vánocích otestujeme osobní váhu. Všem se tají dech, když čekají, jaké číslo na ně zabliká. Jak se pak vejdu do těch krásných kalhot, které jsem dostala pod stromeček?! Pak představa toho boje s nadbytečnými kily v posilovně nebo na spinningu. Tak jak s těmito problémy zatočit?!

Je to snadné!

Všechny dobroty na vánočním stole nemusí být za každou cenu přeslazené a tučné. Zkuste experimentovat a nakoupit opravdu kvalitní ingredience. Kvalita zaručí výraznou chuť, tím pádem vám bude stačit toho sníst méně. Vánoce si můžete užít se vším všudy a ušetřit si pocit těžkého žaludku.

Co pečete?

Zkuste zapomenout na tučnou a přeslazenou klasiku, jděte vstříc experimentům. Cukroví je to co během Vánoc budete uždibovat asi nejvíce, takže začněte přemýšlet co, a z čeho budete péct či tvořit. Sáhněte po sušeném ovoci, upečte si jablečné hrudky nebo cukroví z jáhel. Nemusíte ani péct dvanáct druhů, klidně uberte, méně je někdy více. Na přípravu těsta používejte celozrnnou mouku, dobře chutná špaldová, kukuřičná i žitná. Celozrnná mouka zaručí, že toho sníte mnohem méně, vláknina vás totiž zasytí. Jak je to s cukrem? Používáte bílý cukr? Vyměňte jej za tmavý přírodní cukr, obsahuje minerály a vitaminy. Kromě cukru můžete sladit javorovým sirupem, medem nebo přídavkem sušeného ovoce.

Uberte tuku!

Opravdu je třeba do náplní i do těsta přidávat tolik tuku na pečení? Co třeba vyměnit tuk na pečení za slunečnicový, konopný nebo sezamový olej? Jednak ušetříte peníze a pomůžete i svému trávení. K oleji přidejte trochu cukru a vše dolaďte kořením, tady opět sáhněte po kvalitě. Co taková pravá vanilka?

Kapra pusťte do řeky

Opravdu musí být na vašem štědrovečerním stole smažený kapr? Co třeba ryba pečená? Určitě si kupte rybu čerstvou, dnes jsou k dostání téměř ve všech obchodech. Místo kapra si pochutnejte třeba na pražmě nebo parmici. Tipů jak tyto ryby upravit najdete všude spousty.

Je libo bramborový salát

Stejně jako s rybou můžete experimentovat i s bramborovým salátem. Místo majonézy přidejte do salátu sojanézu, v chuti rozdíl ani nepoznáte, ale na váze ano. Kdo má rád salát s bílým jogurtem, dělá dobře. Pokud si dáte jen chutně připravené brambory, také se nic nestane.

Vidíte, není třeba honit každou kalorii, stačí pouze udělat pár úprav ve vánočním menu, sáhnout po kvalitních surovinách, udělat nějaké zdravé, ale dobré cukroví a nebude třeba po Vánocích shazovat přibraná kila.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies