Jak mít zdravou a zářivou pokožku i na podzim?

Nastal podzim, který s sebou přináší chladné počasí. Sluníčko už taky moc nesvítí a vaše pokožka tedy vyžaduje kvalitnější péči. Existuje několik triků, jak svou pokožku můžete opět prozářit. Poradíme vám, jak svou pokožku osvěžit a udržet ji tak i nadále zdravou a krásnou.

Jak mít zdravou a zářivou pokožku i na podzim?

 

  • Základem je čistota a zdravá výživa

 

Pokud je vaše pokožka unavená a taková mdlá či dokonce zašedlá, měly byste s tím něco dělat. Každá z nás touží po zářivé a svěží pokožce, i když je pravdou, že na podzim a v zimě dostává pořádně zabrat. Musíme se ji proto věnovat mnohem více. Neprospívá ji znečištěné ovzduší, nedostatečná hydratace a určitě jejímu vzhledu a pružnosti nepomůže sucho způsobené klimatizací a změny teplot.

 

 

  • Jak tedy dosáhnete zdravé, svěží a zářivé pokožky?

 

Pamatujte, že to, co jíte, se téměř okamžitě projeví na vaší pokožce. Snažte se zvýšit přísun vitamínů a minerálů. Ty mají v podstatě vliv i na vaši psychiku, takže tím zaženete i podzimní depresi. Nejlépe pomáhají rozjasnit pokožku dýňová a slunečnicová semínka. Dále pak pokožce prospívá avokádo, rukola a granátové jablko.

 

O svou pokožku se musíte i náležitě starat. Tím nejdůležitějším, co pro ni v tomto chladném počasí můžete udělat, je udržovat ji v dokonalé čistotě. Dbejte na správné odličování a hlavně se moc nedotýkejte obličeje. A vězte, že jen pouhé opláchnutí vodou nestačí. Používejte ráno a večer mycí gel či pěnu a uvidíte, jak vaše pleť získá zdravější barvu.

 

Pokožku pomůže prozářit i pravidelný peeling (obrušování). Díky tomu budete vypadat zdravěji a pokožka se už nebude tolik vysušovat. Pokožce dodáte potřebné vyživující látky především prostřednictvím vyživujících pleťových masek, které si můžete připravit i doma.

 

Sprchujete se v horké vodě nebo milujete horkou a výživnou koupel? Na koupeli není nic špatného, ale na horké vodě už ano. Jestli se koupete v příliš horké vodě, vysušujete tak svou pokožku. Místo bublinkové pěny si raději do vody přilijte koupelový olej, který vaši pokožku bude hýčkat, krásně ji zjemní a dodá ji potřebnou hydrataci.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies