Jak být šťastn(á)ý ze své práce

Více než 90% pracujících obyvatel naší planety chodí do zaměstnání z nutnosti. Pokud nepatříte mezi těch X % zbývajících, kteří svou práci zbožňují, přečtěte si, jak si ji můžete zpříjemnit a dokonce se na ní těšit.

Muž ukazuje papíry sedící ženě

Existuje tisíce důvodů, proč se může běžné zaměstnání stát noční můrou. Mezi nejčastější důvody, proč se nám do práce nechce, patří časné vstávání, dojíždění, fyzicky náročná práce, nízký plat, protivná kolegyně, nevyhovující prostředí, špatné pracovní podmínky nebo nekompromisní šéf. S některými nic neuděláte, ale některé lze zvládnout docela dobře. Začněte u sebe a jako první krok se zeptejte sami sebe, co všechno vám na vaší práci vadí a proč. Napište si seznam negativ, který můžete během několika týdnů přeměnit v seznam pozitiv. Stačí jen trocha vaší snahy a pozitivního myšlení.

Štve vás nízký plat?

Zajděte za šéfem/zaměstnavatelem a požádejte o zvýšení. Můžete se opřít o dlouholetý zaměstnanecký poměr, vaše dobré výsledky či pracovitost. Pokud si vyšší plat opravdu zasloužíte, jednejte zpříma a nebojte se. Vzdělávejte se. I když máte svou stálou práci a myslíte si, že ji máte jistou, můžete se šeredně zmýlit. Začněte se vzdělávat v oboru, vždy může na vaše místo přijít někdo s vyšším vzděláním. Jste-li si jisti, požádejte šéfa o sólo akci, ať vidí, že jste nepostradatelní. Zvýšíte si tím své sebevědomí a do práce se budete těšit.

Jste z práce unavení?

Máte-li fyzicky náročnou práci, můžete ji opustit nebo v ní nalézt svůj životní styl. Dostatek pohybu vás chrání před chorobami oběhového systému, nebudou vás trápit křečové žíly a spálíte mnohem více kalorií než vaše namyšlená sousedka sedící celý den v kanceláři.

Vaše kolegyně

Bývá to tvrdý oříšek a je jen na vás, jestli se jejím chováním necháte deptat. Vaším cílem je naučit se ji přijmout takovou, jaká je. Nehádejte se s ní, nemyslete na ni a až ji zase uvidíte, usmějte se. Aniž si to uvědomujete, čerpá z vás energii, kterou použije proti vám. Cítíte se pak unavená a bez života.

Pakliže všechno selže, nezbude vám nic jiného, než se jednoduše smíříte nebo si najděte jinou práci. Přestěhujte se do jiného města, kraje nebo do jiné země. Možnosti jsou přeci neomezené. Jeden moudrý člověk řekl, že všechna omezení, která nás v životě brzdí, si vytváříme sami. Souhlasíte?

Práce jako jed

Za stejnou práci jiná mzda. Jde to?

Těhotenství a práce - pracujte podle svých možností

Práce v zahraničí - na co si dát pozor?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies