Ithaka – Odysseův ostrov

Ithaka, neboli Odysseův ostrov, patří mezi nejkrásnější místa celého Řecka a možná také světa. Co všechno tento přenádherný kousek země nabízí, vám prozradíme v následujícím článku…
Odysseův ostrov v Řecku

Ithaka – dovolená jako v ráji

Ithaka je doslova rájem turistů. Tento malý ostrov je domovem bájného Odyssea a nabízí nádhernou, dechberoucí přírodu. Povrch Ithaky je skalnatý, s velkým množstvím stromů a olivovníků.

 

Průzračné moře nadchne i toho nejnáročnějšího cestovatele. Ithaka je navíc velmi klidná a ne mnoho turistů ji navštěvuje, pokud tedy plánujete poklidnou dovolenou v panenské přírodě, pak je ostrov Ithaka přímo pro vás.

Bájná historie – tajemství Ithaky

Itkaha nabízí také několik archeologických nalezišť, která jsou spojena s dávnými řeckými bájemi a pověstmi. Pro mnoho turistů může být vzrušující nacházet se tam, kde se psaly dávné Homérovy příběhy.

Ithaka – lidé a prostředí

Ithaka má svůj charakteristický ráz, který si jistojistě zamilujete. Mnoho rybářských vesniček s přátelskými obyvateli vám učaruje. Malé, útulné pláže nabízejí bujnou vegetaci a dovolenou na jednom z mála míst, kde je moře naprosto průzračné.

Severní část ostrova Ithaka

Pokud si však nechcete připadat jako trosečník, navštivte severní část ostrova, která nabízí větší turistický ruch. Nachází se zde i hlavní město ostrova s názvem Vathy, kde údajně přebýval Odysseus. Pláže už zde nejsou tak krásné jako na jihu, ale přesto mají rozhodně něco do sebe.

 

Jestliže si chcete ostrova patřičně užít, využijte nabídky pronajmutí člunu, díky němuž si ostrůvek můžete prohlédnout skrz naskrz. Čekají vás nádherná panoramata, malé jeskyně a další zážitky, na které jistě budete vzpomínat celý život.

 

Další zajímavé články z rubriky dovolená a cestování

Aktivní dovolená - jak na to?

Vinné stezky jižní Moravy

Letní dovolená - Baleáry

Jak strávíte vaši letošní dovolenou?

Léto 2008 - dovolená v přírodě

Objevte krásy slovenského ráje

Nejkrásnější místa u nás - 2. díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies