Inteligentní plastelína – inteligentní hračka

Inteligentní plastelína je antistresová hračka, kterou si však oblíbili i ti, kteří jsou naprosto vyrovnaní. Díky jejim specifickým vlastnostem můžete měnit nejen její tvar, ale i barvu, můžete ji trhat, namotávat na prst či nechat skákat jako míček.

 Černá ruka držící barevnou kouli

Inteligentní plastelína – proč inteligentní?

Inteligentní plastelína, na rozdíl od plastelíny normální, nemastí ani nešpiní. Je zdravotně nezávadná, skáče jako míč, taje, dá se trhat na kousky, tříštit či natahovat jako těsto. Některé druhy inteligentní plastelíny reagují i na změnu světla či teploty nebo dokonce světélkují. Všechny tyto vlastnosti v člověku rozvíjejí fantazii i chuť zkoušet s plastelínou stále nové věci. A během toho, co se nadšeně věnujete této hračce, váš stres a napětí mizí jako po procházce zenovou zahradou.

Inteligentní plastelína - ZDE

Materiál a péče o inteligentní plastelínu

Inteligentní plastelína je vyrobená na bázi silikonu, proto nikdy nemůže vyschnout nebo se začít drolit. Kvůli ochraně před prachem a špínou je však vhodné ji uchovávat v plechovce, v níž se prodává.

Návod k použití inteligentní plastelíny

Inteligentní plastelína má rozdílné fyzikální vlastnosti podle toho, jak s ní zacházíte. Chytíte-li ji na obou koncích a natáhnete, reaguje jako žvýkačka. Pokud ji položíte na stůl, bude se pomalu roztékat. Pokud ji chytnete na obou koncích a škubnete, roztrhne se. Dá se také roztrhnout jako papír. Ve formě míče skáče, při rychlém a silném úderu se rozbije jako porcelán. Pokud se do ní dostane vzduch, praská a vytváří bubliny.

Druhy inteligentní plastelíny

Inteligentní plastelína teplocitlivá

Teplocitlivé plastelíny reagují na změny teploty. Stačí se jí čímkoliv dotknout a v místě doteku okamžitě změní barvu. Jakmile vychladne, barva se vrátí na původní.

Inteligentní plastelína metalická

Metalické plastelíny vypadají jako roztavený kov a pomalu se roztékají po vaší dlani.

Inteligentní plastelína svítící

Svítící plastelína mění barvu podle světla. Ve tmě září jako slunce či měsíc. Pozoruhodné je, že záře vychází ze středu plastelíny.

Inteligentní plastelína elektrická

Elektrické plastelíny se perleťově třpytí jako by elektrizovaly.

Inteligentní plastelína měnivá

Měnivé plastelíny neustále mění svou barvu a vytváří barevné iluze.

Inteligentní plastelína magnetická

Tmavá a tajemná magnetická plastelína reaguje na magnetické síly.

Inteligentní plastelína - ZDE

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies