In-line začátky

In-line brusle mají jedinou chybu - chybí jim bezpečné brzdy. In-line bruslení je sportovním hitem, ale v počátcích to není jednoduché a nenaučíte se to automaticky nazutím právě koupených in-line bruslí. Poradíme vám "jak na to"...

Chlapec s bruslemi při výskoku

Správný pohyb na in-linech

Udržení rovnováhy

Rovnováhu na in-linech udržíte díky vzpřímenému postoji. Dolní končetiny postavte přibližně na šíři ramen s mírně pokrčenými koleny. Váha těla je přitom přesunuta na přední část chodidel.

Pohyb rukou na in-linech

Rukama pohupujte stejně jako při chůzi nebo běhu. Tzn. máte-li vepředu levou ruku, dělá to samé pravá noha a naopak. Švih rukou vám pomůže získat potřebnou rychlost.

Pohyb nohou na in-line bruslích

Nohama se při in-line bruslení snažte co nejvíc odrážet. Jízda dopředu probíhá vlastně na jedné brusli. Přeneste tedy celou váhu na jednu nohu a druhou úplně odlehčete. Při přenosu se mírně zhoupněte v kolenou. Neuklánějte se do stran a snažte se nepředklánět a nezaklánět v pase.

Zastavení na in-line bruslích

Ještě před jízdou si vyzkoušejte zastavení - slouží k tomu patka za posledním kolečkem. Přitlačíte-li ji k zemi, měli byste zastavit. Časem si osvojíte svůj styl brždění, třeba jako u klasických bruslí na led - brždění otočkou.
Otočku můžete zkusit buď tzv. do téčka nebo stejně jako na lyžích, pluhem (ten ale volte jen při nízkých rychlostech).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies