Ideální dovolená za “babku“?

Dovolená v zahraničí je pro Čechy díky silné koruně stále levnější. Můžeme si sice dovolit více luxusní pobyty, ale proč taky neušetřit, když to jde?! Více čtěte v našem dnešním článku.
Pohled na krajinu s rodinnými domy

Dovolená -  na čem se dá ušetřit?

Parkování na letišti:

Parkování na letištích bývá většinou poměrně předražené. Právě vysoké ceny za parkování na letištích přivedly některé podnikavce žijící v okolí k novému byznysu. Na svých zahradách budují soukromá parkoviště, která těm letištním konkurují. Ovšem za podstatně nižší ceny. Za parkování se dají ušetřit stovky korun a v ceně je i odvoz na letiště a zpět.

Jídlo:

Jídlo je pro Čechy ve většině evropských zemích stále drahou složkou. Pokud si nepřiplatíte například za polopenzi nebo dokonce all inclusive, myslete že se musíte stravovat sami. Běžnou věcí bývaly konzervy a instantní jídla, která se dají rychle připravit.

Dovolená v Česku:

Levná a zároveň krásná dovolená se dá prožít i v našich krajích. V letním období nejrůznější kempy a penziony praskají ve švech. Není se čemu divit, nižší náklady a krása českých přehrad a rybníků lidi táhne.

Cestování last minute

V 90. letech, kdy konkurence ještě nebyla tak veliká, znamenaly zájezdy last minute i polovinu původní ceny. Dnes už slevy takových výšek nedosahují. V současné době je spíše význam last minute zcela odlišný. Nejen cestovní ruch, ale i ostatní odětví používají výrazu last minute, aby tím dali najevo, že se blíží termín konání, případně se jedná o poslední kusy zboží.

Kupte si dovolenou v Německu

Nakupovat zájezdy u německých cestovních kanceláří je v Česku čím dál populárnější. U dovolených v exotičtějších zemích tak lze ve srovnání s cenami českých kanceláří ušetřit i desítky tisíc korun. Navíc německé cestovky udávají na rozdíl od těch českých konečnou cenu. Nevýhodou těchto zájezdů zůstávají odlety z německých letišť.

Další zajímavé články z rubriky dovolená a cestování

Aktivní dovolená - jak na to?

Vinné stezky jižní Moravy

Letní dovolená - Baleáry

Jak strávíte vaši letošní dovolenou?

Léto 2008 - dovolená v přírodě

Objevte krásy slovenského ráje

Nejkrásnější místa u nás - 2. díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies