Ibiza - ostrov tolerance a volnosti

Ibiza je známa nejen jako oblast turistického ruchu, ale také svým exportem fíků, hrozinek a soli. Společně s Formenterou a ostatními drobnými ostrůvky tvoří tzv. Pitiuské ostrovy.
Moře a pobřeží ostrova Ibiza s množstvím hotelů

Ostrov Ibiza proslavilo hnutí hippie, které vlastně objevilo krásy ostrova. Z toho důvodu je také Ibiza a obzvlášť její hlavní město, místem tolerance a volnějšího životního stylu.

Ibiza – základní informace

Hlavní město: Eivissa / Ibiza
Rozloha: 571 km2
Počet obyvatel: 106 220
Úřední jazyk: katalánština, španělština
Měna: euro

Ibiza – historie

Skalní malby a megality dokládají osídlení ostrova Ibiza již počátkem 2. tisíciletí př. n. l. Výraznou stopu zde zanechali Féničané, kteří kolem roku 700 př. n. l. založili přístav Ibes (Ebusim).


Roku 426 vyplenili Ibizu Vandalové a v 6. a 7. století náležela k Byzantské říši. Po roce 711 zažila Ibiza vpády Normanů a na čas se stal součástí Córdobského chalífátu.

Ibiza – poloha

Ibiza je svou rozlohou třetím největším z Baleárských ostrovů. Leží 80 kilometrů jihozápadně od Mallorky a zhruba120 kilometrů na jihovýchod od španělské pevniny.

Ibiza – podnebí

Ibiza má subtropické podnebí s průměrnou roční teplotou 18,6 °C.

Ibiza – památky

  • Eivissa – jedná se o hlavní město Ibizi, kde je k vidění gotická katedrála z roku 1235 a stará kaple Del Salvador z roku 1364. Na okraji města byly objeveny archeologické nálezy z období Féničanů. Dnes zde stojí muzeum Puky des Molis. Nad tímto malým městečkem ční nádherná citadela, která patří k největším a nejnavštěvovanějším památkám ostrova. Před návštěvou zajímavých míst si zjistěte potřebné informace, vyhnete se tak trapným situacím...
  • Sant Antoni – kostel ze 14. století.
  • Sant Charles De Penalta – jedná se o zajímavý kostel z 18. století.
  • Sant Josep – na hlavním náměstí stojí pro Ibizu architektonicky typický kostel z 18. století.
  • Skalní masiv Es Vedra – jedná se o 381 metrů vysoký masiv, který vystupuje kolmo z moře zhruba 3 kilometry od pobřeží.
  • Krápníková jeskyně Cova Santa.
  • Vodní park Aquamar.

Ibiza – turistické oblasti

Cala Llonga

Cala Llonga je malé letovisko na Ibize, které se rozprostírá u nádherného zálivu s dlouhou a širokou písečnou pláží. Záliv s průzračnou vodou je lemován příkrými skálami. Ve středisku najdete několik hotelových komplexů, spoustu restaurací, barů a obchůdků.

Playa den Bossa

Zhruba 3 kilometry jižně od hlavního města Ibizi se rozprostírá dlouhý pás pláže, zvaný Playa den Bossa. Vedle řady hotelů a apartmánů zde najdete mnoho restaurací, nočních podniků a obchodů. Toto místo je vyhledáváno jak rodinami s dětmi, tak mladými i staršími páry.

Talamanca

Talamanca se nachází východně od přístavu hlavního města Ibiza ve velkém a klidném zálivu s pláží z jemného písku. V letovisku jsou příjemné a útulné restaurace s mezinárodní kuchyní, ale i bary a diskotéky.

Místa, které stojí za podívanou

Madrid - srdce Španělska
Vídeň - umění i pláž
Navštivte Japonsko
Holandská města
New York pro vášnivé cestovatele
Los Angeles - město filmové slávy
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies