I na podzim vás mohou potrápit alergie

Lidé trpící nějakou alergií nemají potíže jen v určitém období. Někteří se mohou trápit celý rok a jiní jen několik dní.

I na podzim vás mohou potrápit alergie

 

Dominantními alergeny jsou právě v tomto období - Ambrozie, jitrocel, tráva, kopřivovité a merlíkovité pyly, pelyněk a chmel. Kýchání, slzení očí, ucpaný nos - zní vám to povědomě? Můžete se tomu všemu vyhnout.

 

Stačí jen odhalit příčinu a zařídit se podle toho. Odhalte, co vám způsobuje alergické projevy, a bojujte. Lze se podzimním alergiím vůbec vyhnout? Především byste měli vsadit na prevenci, ta je v tomto boji zcela zásadní. Podzimním alergiím lze odolat, jen pokud budete dodržovat 3 základní pravidla.

 

  • Domácnost byste měli udržovat v “antialergickém” duchu.

 

Měli byste dbát na důkladnou hygienu spaní a celkové čistoty. A zbavte se všech nevhodných materiálů, které vaši alergii spouštějí či ji výrazně zhoršují. Mohou to být peřiny naplněné peřím, některé druhy potravin nebo dokonce i zvířátka (například andulky).

 

Zvířátek se ale nejde jen tak jednoduše zbavit. Už jste si k nim určitě vytvořili nějaký vztah. V takovém případě můžete alergické projevy zmírnit pomocí léků a mazlíčka si tak i nadále ponechat. Poraďte se o tom se svým alergologem. Také byste měli dbát na důkladnou hygienu spaní a celkové čistoty.

 

  • Vitamíny, vitamíny a zase vitamíny

 

I když jste naprosto zdraví, vždy byste měli svému tělu dodávat vitamíny v pravidelných dávkách. A opravdu tím nemyslíme jedno jablíčko za měsíc. Upravte si svůj jídelníček tak, aby v něm každý den nechybělo ovoce a ani zelenina.

 

Nemusíte ji jíst od rána až do večera, ale alespoň si je dopřávejte v malém množství. Uvidíte, jak se vám zlepší imunita a i ostatní nemoci se vám budou vyhýbat. Když nebudete zapomínat na dostatečný přísun vitamínů, zrychlíte akceschopnost a obranyschopnost organismu a tím zabráníte samotnému propuknutí alergie.

 

  • Pohyb a dobrá nálada

 

Pravidelně se hýbat a udržovat si dobrou náladu je pro tělo i imunitní systém nepostradatelnou nutností. Také by vám neměl chybět pravidelný a kvalitní spánek. Veselá nálada také pomáhá, a jak. Působí na nás jako živá voda. Vždyť se také říká s úsměvem jde všechno líp.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies