Hyperaktivní děti

Nedokáže být vaše dítě minutu v klidu, neustále něco brebentní a vykřikuje, je nadmíru impulzivní? Pak nemusí být na vině rozmazlenost, ale chybná práce mozku. Vaše dítě je hyperaktivní!
Šklebící se chlapci

Jak poznáte hyperaktivní dítě

  • nedokáže klidně sedět, houpe se na židli, kope nohama apod.
  • nevydrží sedět u jídla a normálně se najíst
  • nevydrží dlouho ani u televize
  • má sklon neustále něco povídat, skáče druhým do řeči
  • chová se roztržitě, pošťuchuje druhé
  • má potíže hrát si o samotě, nedokáže se zabavit, těká od jednoho k druhému

Hyperaktivních dětí stále více

V poslední době se rodí čím dál tím více hyperaktivních dětí. Podle odborníků je to kvůli špatnému životnímu stylu. Více hyperaktivních dětí se rodí maminkám, které pochází z oblastí s horší kvalitou ovzduší, mají psychický stres nebo špatnou životosprávu. Jistou roli zde hraje ale i dědičnost.

Léčba hyperaktivity

Hyperaktivitu lze naštěstí zmírnit nebo i úplně vyléčit. Dětský lékař vám pravděpodobně doporučí návštěvu psychologa, kde vám poradí, jak se k dítěti chovat, aby se jeho hyperaktivita ztlumila. Dozvíte se, že důležité je věnovat dítěti dostatek času, přistupovat k němu s trpělivostí a za sebemenší pozitivní projev ho chválit. Pomáhá také skupinová terapie, specializované dětské tábory nebo kyneziologie.

Hyperaktivní dítě ve škole

Velký problém nastává při nástupu do školy. Dítě bude těžko sedět klidně v lavici nebo mluvit jen když jej učitel vyvolá. Dnešní pedagogové už mají naštěstí s hyperaktivními dětmi zkušenosti a vědí, jak se k nim chovat.

Hyperaktivita navždy?

Některé dítě se může ze dne na den "uzdravit", a to v případě, že mu jednoduše oslabené mozkové struktury dozrají. Jiné děti se takového dne nedočkají, ale dokáží svou poruchu mírnit.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies