Hubnutí za podpory pojišťovny

Patříte také mezi ty, kteří potřebují zhubnout, ale na konzultace u výživového poradce či fitness centra nemáte peníze? Nezoufejte, pomoci může vaše zdravotní pojišťovna! Většina pojišťoven přispívá svým klientům na pohybové aktivity, redukční kurzy a nebo je odměňuje za to, že dodržují zdravý životní styl a minimalizují tak riziko vzniku nemocí. Víte, na co máte nárok?

Stetoskop s jablkem omotaným metrem

Ne vždy lze hubnout „zadarmo“

Denní strava rozdělená do 5-ti střídmých porcí, dostatek tekutin, pravidelný pohyb a pozitivní přístup k hubnutí…ano, to je klíč ke štíhlé linii. Dá se říci, že stačí jen chtít a hubnutí půjde samo. Co ovšem dělat v případě, že některý z výše uvedených bodů je překážkou?

Nejčastěji to bývá pravidelný pohyb, který ke shazování nadbytečných kilogramů a tvarování postavy velmi přispívá. To, že se někdo nemůže hýbat, nemusí nutně znamenat, že se mu nechce, hýbat se nemůže například ze zdravotních důvodů. Navíc každá návštěva fitness centra, případně specializovaného pracoviště něco stojí.

Dalším důvodem, proč hubnutí nejde, mohou být například psychické problémy. A ty lze ve většině případů překonat jen s pomocí kvalifikovaného odborníka, který si účtuje za každou radu nemalé peníze. Jak tedy úspěšně zhubnout, posílit své zdraví a cítit se v pohodě? Pomoci může pojišťovna.

Zjistěte, co nabízí vaše pojišťovna!

Každá zdravotní pojišťovna nabízí svým klientům určité výhody, příplatky na určité výkony a sportovní aktivity. Jaké to konkrétně jsou, to si musíte zjistit v pojišťovně, u které jste pojištěni. Všeobecně lze říci, že větší pojišťovny nabízejí svým klientům více výhod, než pojišťovny malé, které na svých pojištěncích poněkud „šetří“. Pojišťovny příliš veřejně neuvádí, co vše mohou jejich klienti získat a pokud se přímo nezeptáte, nebudete vědět, na co máte nárok. Udělejte si proto chvilku času a navštivte pobočku, která je nejblíže místu vašeho bydliště.

Zeptejte se pojišťovny, zda máte nárok na:

  • Máte BMI vyšší než 30 a více? Zeptejte se, zda máte nárok na dotovaný program pro snížení nadváhy (návštěvy u poradce přes výživu, sestavení redukčního jídelníčku, apod.)!
  • Nabízí pojišťovna příspěvek na sport, případně možnost slevy při návštěvě určitého fitness centra (slevněné vstupné, vstup zdarma v určitý den nebo hodinu)?
  • Nabízí pojišťovna dotované konzultace u poradce přes výživu?
  • Zeptejte se, co nabízí pojišťovna za to, když se snažíte dodržovat zdravý životní styl a minimalizovat tak riziko vzniku nemocí? (Například program „Zdravý život“, kdy získáváte body za to, že sportujete, navštěvujete lékaře a podstupujete preventivní prohlídky, atd. Nasbírané body můžete následně vyměnit za příspěvek na rehabilitační, případně pohybové aktivity).
  • Víte, na jaké preventivní prohlídky „navíc“ máte u své zdravotní pojišťovny nárok?
  • Jak postupovat v případě, když máte nárok na proplacení určité služby nebo léku (potřebná dokumentace, potvrzení, apod.)?
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies