Hubnutí s kořením

Proč by měla být vaše dieta nudná a nevýrazná? Máte strach, že koření podpoří vaši chuť k jídlu? Zbytečné obavy! Pro trávení ostřejšího jídla musí tělo naopak vynaložit více energie a vy tak nevědomky spalujete tuky.

Druhy koření a zeleniny

Dieta bez koření = nudná dieta

Potraviny vhodné k hubnutí jsou většinou chuťově nevýrazné a jídelníček se tak pomalu stává nudným. Málokdo u takové diety vydrží a nakonec se stejně vrátí k chutí nabité čokoládě či k uzeninám.

Koření odbourává tuk

Ostré koření opravdu brzdí hlad. Pro trávení ostřejšího jídla musí tělo vynaložit více energie a vy tak nevědomky spalujete tuky. Navíc, ostrého jídla se nepřejíte, protože včas zaznamenáte, kdy máte dost. Nejlepšími odbourávači tuků je kari koření, černý pepř, kmín, cibule, chilli, zázvor a koriandr.

Kari koření

Vědci zjistili, že zvláště kari koření obsahuje látky, které zamezují ukládání tuků. Navíc podporuje i spalování lipidů v zásobárnách tuku.

Čaj a koření

Stejně jako kari koření podporuje odbourávání tuku zelený a černý čaj. Nebojte se proto kombinovat pití těchto čajů s konzumací kořenitých pokrmů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies