Hubnutí pomáhá snídaně

Přestože snídaně patří ke zdravému životnímu stylu, ranní stravovací zvyklosti lidí v České republice jsou velmi neuspokojivé. Správně složená snídaně dodá potřebnou energii, psychickou pohodu a navíc odstartuje hubnutí.

Miska sušeného ovoce a semínek dýně

Hubnutí pomáhá snídaně

Často ráno vypijete jen čaj nebo kávu a utíkáte do práce? Pokud ano a divíte se, že nemůžete zhubnout, změňte své dosavadní zvyklosti. Váš metabolismus totiž potřebuje ráno „nakopnout” dávkou zhruba 1 000 kJ. Když mu ji upíráte, nedivte se, že si tělo ukládá zásoby.

Hubnutí pomáhá snídaně – patří k nejdůležitějším jídlům

Snídaně by měla být pro každého pozitivním startem do nového dne. Snídaně patří k nejdůležitějším jídlům dne, protože dodá tělu tekutiny a živiny, které nedostávalo během spánku. Na snídani byste si měli ráno vyhradit alespoň patnáct minut času, i když např. oproti Francouzům stáváme brzy. Není to ale ztráta času. Ten, kdo ráno posnídá, se umí lépe soustředit a je klidnější.

Hubnutí pomáhá snídaně – vynechaná snídaně?

Mnoho žen argumentuje vynechávání snídaně tím, že když se ráno najedí, roztáhne se tím žaludek, který pak žádá větší přísun jídla. Je to ale právě naopak. Když tělu ráno nepodáte živiny, které potřebuje, během dne si vyžádá mnohem více jídla. Životní režim většiny z nás je totiž nastaven tak, že pracujeme a nejaktivnější jsme od rána. Proto tělo potřebuje dodat energii. S postupujícím večerem organismus už nepotřebuje tolik energie a přebytek ukládá do tukových zásob. V rámci průzkumu bylo zjištěno, že nesnídající ženy mají tendenci konzumovat během dne pokrmy s vyšší energetickou hodnotou, čímž se zvyšuje riziko nadváhy. Kilojouly ze snídaně zaručeně stihnete do večera spálit, takže se nemusíte bát o štíhlou linii.

Hubnutí pomáhá snídaně – co jíst?

Pro snídani, která by měla poskytnout čtvrtinu denní energie, platí základní pravidla správné výživy. U mléčných výrobků (jogurt, tvaroh, mléko apod.) je lepší zvolit ty s nižším obsahem tuku, přednost by mělo dostat pečivo celozrnné před bílým, na talíři by se měl objevit alespoň kousek ovoce nebo zeleniny. Jako u všeho, tedy i ve skladbě snídaní ale platí, že nejlepší je strava pestrá. Vhodná je např. kombinace nízkotučného mléka s müsli a ovocem. Důležité je dodržovat již od rána pitný režim, abychom do večera zvládli alespoň 3 litry tekutin. Ranní káva ani silný černý čaj se ovšem nepočítají, možnou alternativou jsou rozhodně zelené čaje, ředěné džusy nebo méně tučné mléko – základem však je voda.

Hubnutí pomáhá snídaně – co nejíst?

Namísto uzenin zvolte raději dušenou šunku, a to jen občas, a máslo nahraďte rostlinným tukem, nejlépe takovým, který obsahuje vícenenasycené mastné kyseliny (přispívají ke snižování hladiny cholesterolu v krvi). Pokud se neobejdete bez sladkého pečiva, vyberte si takové, které obsahuje co nejméně tuků a cukrů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies