Hubnutí - jídlo pro tělo a duši

Hubnutí se někdy neobejde bez přísných diet a zaříkávání, ale to duši moc neprospěje. Pokud zvolíme správnou kombinaci jídla - začneme hubnout a přitom se budeme cítit šťastni.

Jogurt s kukuřicí a mandlemi v bílé misce

Hubnutí – jídlo pro tělo i duši

Všimli jste si jak to, co jíte, ovlivňuje vaše chování? Pokud chceme začít hubnout je třeba se vyvarovat určitým druhům jídla a změnit životní styl. Existují však jídla, která dokážou zvednout náladu a zároveň zlepšit křivky.

Hubnutí – jídlo pro duši

Duševní život se hodně odvíjí od toho jak, kdy a co jíme. Těžká jídla spotřebují naši veškerou energii na trávení a my jsme potom unavení a podráždění. Je třeba si uvědomit, že po lehkém obědě, večeři nebo svačince se cítíme plni energie. Látky, které se nacházejí v jídle se postupně dostávají do nervového systému. To způsobuje, že se cítíte uvolněně a svěží.

Hubnutí – jídlo pro tělo i duši přináší spokojenost

Pokud příliš konzumujeme sladká a mastná jídla kompenzujeme si tak stresy, nervozitu, strach. Pomocí pečlivého výběru potravin lze ovlivnit centrum v mozku, které je zodpovědné za pocit hladu. Nadměrnou každodenní zátěž nejlépe vyvážíme pohybem a sportem.

Hubnutí – jídlo jako požírač tuků

Všechny mořské ryby, ale také pstruh nebo kapr snižují hladinu hormonu spánku (melatoninu) a zvyšují hladinu hormonu štěstí (serotoninu) v krvi. Vysoký obsah bílkovin zároveň zeštíhluje. Na trávení ryby je třeba dost energie, kterou můžete čerpat z rezerv.

Hubnutí – jídlo pro tělo a duši – nasyťte se

Ovoce a zelenina jsou plné ovocných cukrů, které podporují tvorbu hormonu štěstí. Glukóza je pohonnou hmotou pro mozek. Zelenina obsahuje i vlákninu, která se kromě toho postará o vyváženou hladinu cukru v krvi. Navíc vitamín C, kterého je v ovoci a zelenině dostatek, posiluje obranný systém a podporuje tvorbu látek zabezpečujících proměnu tuků v energii.

Hubnutí – jídlo pro tělo a duši a těstoviny

Italové vědí, proč pravidelně konzumovat těstoviny. Těstoviny v každé úpravě jsou sacharidovými bombami, které podporují rovněž hormon štěstí (serotonin). Těstoviny nejlépe chutnají, když je smícháte s luštěninami, rybami, mléčnými výrobky, drůbeží, sójou nebo s oříšky. Nízkotučné těstovinové jídlo zasytí a zažene chuť na sladké.

Hubnutí – jídlo pro tělo a duši zlepšuje nervy

Oříškové pochoutky jako jsou mandle, ořechy, slunečnicová jadérka zlepšují koncentraci a výkonnost mozku a zároveň mohou zpomalit proces stárnutí. Kromě toho udržují nervový systém v pohodě a obsahují kyseliny, bez kterých byste nemohla zhubnout.

Hubnutí – jídlo pro tělo a duši – mléčné výrobky

Pokud vypijete ráno nebo kolem jedenácté hodiny mléko, získáte a zvýšíte svou energii. Jogurty, tvaroh a sýry jsou plné vzpružujících bílkovin.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies