Hubnutí břicha - jak na to?

Tuk se ukládá nejčastěji v rizikových partiích jako je zadeček, stehna nebo bříško. A právě velké bříško způsobuje největší trápení mužům i ženám. Poradíme vám, jak snížení objemu v pase docílit.

Břicho omotané metrem

Obézním mužům se nejčastěji ukládá tuk v břiše, ženám zase ve stehnech a zadečku. Bohužel nelze zhubnout jen tam, kde bychom si to přáli nejvíce. Často dochází k tomu, že partie, které jsou pokryty tukem nejméně, hubnou rychleji než ty, které mají tukové zásoby nejbohatší. Přesto můžeme zhubnutí bříška ovlivnit. Čtěte jak!

Dieta pro vaše břicho – jak sestavit jídelníček?

Abyste opravdu a trvale zhubli, je třeba správně zkombinovat jídelníček i cvičení. Bylo prokázáno, že stravovací režim ovlivňuje hubnutí až z 80%. Optimální úbytek je kilogram za týden, pokud zhubnete více, obvykle se jedná o ztrátu vody, ne tuku.

Zásady redukční diety

  1. Jezte minimálně 5 malých porcí denně. Jednu denní porci by mělo tvořit ovoce nebo zelenina. Nikdy nehladovte!
  2. Jezte velmi pomalu a myjte si často zuby – obojí potlačuje chuť přecpávat se.
  3. Živočišné tuky nahraďte rostlinnými, omezte cukr a bílé pečivo. Tučné maso nahraďte dietním kuřecím (bez kůže), rybím nebo krůtím. Pozor na tučné sýry!
  4. Nevynechávejte snídani. Uzeniny nahraďte sýrem, celozrnným pečivem a ovocem. Je prokázáno, že lidé, kteří nesnídají, toho za celý den sní nakonec více než poctiví snídaňáři.
  5. Večeřte nejpozději 3 hodiny před ulehnutím ke spánku. Večeře by měla být lehká, jinak tělo potravu nestihne zpracovat a uloží ji jako tuk.
  6. Chuť na sladké vyřešte gumovými medvídky nebo malým množstvím sušeného ovoce.

Cvičení podporující hubnutí a zpevnění břicha

Správně sestavený jídelníček nestačí. Aby byl váš energetický výdej větší než příjem, musíte se přinutit ke cvičení. Špatným přístupem je také omezení pohybu na pouhé posilování. Tím nezaručíte spalování tuku na břiše! Posílíte sice svaly, ale tuk se ani nehne – naopak tím docílíte toho, že bude vysportované, ale současně tučné břicho vypadat ještě větší. Nejúčinnější je proto kombinace posilování (viz níže) a aerobního cvičení (cyklistika, plavání, aerobik, házená, tanec apod).

Nejúčinnější cviky na břicho

Nejúčinnějším cvikem na břicho je poloha v leže, kdy šlapáním předvádíte jízdu na kole. Zapojíte tak téměř všechny břišní svaly. Druhý nejefektivnější cvik je pak přitahování kolen od země až k hrudníku, opět při poloze na zádech. Obdobou tohoto cviku jsou tzv. zkracovačky – lehnete si na záda, nohy zvednete tak, aby v pase i kolenou svíraly pravý úhel a přitahujete kolena k hrudníku. Pomůže vám také zvedání narovnaných nohou asi 30 cm od země. Pozor na prohýbání zad – musí zůstat rovná. Oblíbené sklapovačky sice zabírají také, musí se ale provádět správně a pravidelně, jinak přespříliš zatěžují záda.

Cviky na břicho vám pomohou posílit ochablé svaly a nastartují ještě rychleji spalování tuků.

Pomáháme vám zhubnout

Časté chyby při hubnutí

Hubnutí s polévkou

Chrom zahání chuť

Hubnutí a káva

Dieta – kolik chcete shodit?

Diety s koktejly – jsou vůbec účinné?

Jablečná dieta

Desatero pro krásnou postavu

Nadváha

Vnitřní tuk ohrožuje vaše zdraví

Známé diety celebrit

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies