Hubnutí bez trápení

Jak zhubnout bez trápení, drastických diet a úmorného cvičení? Odpověď zní - hubněte pomalu s Figuaktiv. Nehrozí vám jo-jo efekt a váš žaludek nezačne časem protestovat. Dopřejte si více spánku a klimatizaci omezte na minimum. Má totiž vliv na tloustnutí.

Dvě modré činky

Nadváha a obezita v České republice

Stav populace v naší zemi není moc lichotivý, neboť Česká republika se v počtu obézních propracovala na přední místo v celé Evropě. Tento problém skutečně narůstá. 21 % mužů a 31 % žen je obézních. Když sečteme nadváhu a obezitu, vyjde nám u žen alarmující číslo 68 % a u mužů dokonce 72 %. Výskyt obezity a nadváhy je u nás vyšší než je evropský průměr. Ve srovnání se zbytkem Evropy je u českých mužů zejména vyšší výskyt obezity, u žen je nižší výskyt nadváhy a výrazně vyšší výskyt obezity.

Optimální redukční dieta

Uvádí se, že k rychlé redukci vede dieta do 4200 kJ/1000 kcal. Vhodnější je však spočítat, kolik klient přijímá a tuto dávku snížit o 2000 kJ/500 kcal. Tohoto snížení nejsnáze docílíme, když omezíme příjem tuků (hlavně těch skrytých), neboť 1 g tuku dodá zhruba dvakrát více energie než cukr.

FiguAktiv – dietní pomocníci

Tuto redukční strategii se nám snadno podaří dodržet při užívání instantního dietního nápoje v prášku FiguAktiv. Ve startovací fázi nahradíme všechna jídla dietním nápojem, který při rozpuštění (45 g – cca 4 mírně navršené polévkové lžíce) ve 200 ml tekutiny dodá tělu 702 kJ. Dáte-li si těchto drinků pět za den, získáte jen 3 510 kJ. Proto dochází na počátku diety k tak výrazné redukci. Z našich čerstvých zkušeností vyplývá, že k navození pocitu sytosti stačí již dvě mírně navršené polévkové lžíce instantního prášku rozpuštěného ve 150 ml odtučněného mléka.

Hubnutí bez trápení - pár statistik

Obézních lidí přibývá a jsou stále nové dohady čemu tloustnutí přisuzovat. Špatná životospráva, nedostatek pohybu díky rostoucí pohodlnosti za to jistě může. Ale víte, že tloustnutí ovliňuje i nedostatek spánku a klimatizace? Ale jak zahnat prvotní pocity hladu?

Hubnutí bez trápení - více spánku

Lidé spí méně než dřív, vyplývá z mnoha statistik. Unavený organismus si pak ukládá více energie z jídla.

 

Hubnutí bez trápení - omezte klimatizaci

Klimatizace údajně může mít vliv na tloustnutí populace. Tím, že klimatizace vytváří v místnosti příjemnou teplotu, díky níž se člověk nepotí ani neklepe zimou, omezuje se tím spalování kalorií.

Hubnutí bez trápení - jak na to

  • potraviny z bílé mouky nahraďte celozrnnými
  • dodávejte tělu dostatek vlákniny
  • omezte příjem pečiva
  • tučné omáčky všech variant vynechte
  • v létě se hubnutí bez trápení dodržuje snadněji - užijte široké nabídky ovoce - meloun a ananas si dopřejte kdykoliv
  • chcete-li hubnout, doporučují někteří odborníci jíst dopoledne sacharidy - musli, ovoce, chléb, rýži, brambory, apod.
  • odpoledne a večer jezte bílkoviny - mléčné výrobky, ryby, drůbež, zeleninu
  • naučte se odmítat nabízené jídlo
  • za každý úspěch se náležitě odměňte
  • hubněte pomalu a s větším efektem než při drastických dietách (nebudete se tolik trápit a nehrozí vám jo-jo efekt)
  • klaďte si reálné cíle a budete hubnout bez trápení
  • tělesnou aktivitu přidávejte postupně
  • orientujte se v kalorických tabulkách

Hubnutí bez trápení - dopřejte si sladkosti

Občas můžete zahřešit i při hubnutí. Ne však konzumací dortů a čokolády, vybírejte si tzv. zdravé mlsání. Dopřejte si sladkou musli tyčinku obalenou v jogurtu nebo v karobu. Zkuste ochucené racio chlebíčky, sezamové tyčinky a dezerty z odtučněného tvarohu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies