Hubněte s partnerem

Pokud jste vy i váš partner přibrali na váze více než je libo, nezoufejte. Spolu jste do toho vpadli, společně se z toho také dostanete. Je ale třeba přestat se vymlouvat a začít s dietou hned!

Dvě překřížené vidličky

Společná domácnost znamená často také přizpůsobení se jídelníčku partnera. Zpočátku možná ještě vaší a jeho stravu oddělujete a zatímco partner se u televize láduje klobásami a pivem, vy se striktně držíte těstovin se zeleninou. Jenže časem vás omrzí vyvařovat zvlášť a své jídelní zvyklosti jednoduše spojíte – bohužel většinou ve prospěch mužského, méně zdravého jídelníčku. Výhodou následné diety je, že se můžete vzájemně psychicky podporovat.

Hubnutí s partnerem – jak na to

Zapomeňte na typicky českou stravu

Houskovým knedlíkům a omáčkám budete muset dát sbohem. Tučné maso vyměňte za libové, tepelně jej upravujte na co nejmenším množství tuku nebo ještě lépe – na žádném. Odpusťte si houskové knedlíky, které se vyrábí z kynutého těsta. Vy už přeci kynout nechcete! Pokud bez nich nedokážete žít, můžete si dát výjimečně knedlík bramborový.

Zařaďte „nové“ potraviny

Vynikajícím dietním jídlem, které byste rozhodně do společného jídelníčku měli zařadit, jsou luštěniny. Mužům, kteří je „nemusí“, je připravujte na chlapský způsob – takovým fazolím po Mexicku s ostrou chilli omáčkou, libovým masem a kukuřicí neodolá žádný chlap! Vhodné jsou také těstoviny. 

Pozor na alkohol

Častou příčinou obezity českých mužů je pravidelné pití piva. Pokud budete vyvářet zdravá dietní jídla, ale váš drahý se odmítne zlatého moku vzdát, je vaše úsilí zbytečné. Pivo obsahuje spoustu cukru a nevyužitý cukr se ukládá ve formě tuku. Pivo pak dělá to, čemu se říká pivní pupek. Přitom právě vysoký objem v pase neboli tzv. břišní obezita je pro tělo to nejhorší. Tuk v břiše tlačí na tkáně i srdce a pomalu rozvrací celý metabolický systém. Lidé s výraznou břišní obezitou jsou ohroženi infarktem, cukrovkou a mnohými dalšími onemocněními. U muže je rizikový objem v pase nad 94 cm, u ženy nad 80 cm. 

Sportujte spolu

Jak se říká, ve dvou se to lépe táhne. Zjistěte, který druh pohybu baví vás i vaše partnera věnujte se mu pravidelně. Společné sportování povýšíte na zábavu a pohyb tak pro vás nebude utrpením. Pokud sportovat nebudete, shodíte více svaloviny než tuku a zaděláte si na zdravotní potíže. Hubnutí s pravidelným pohybem je účinnější, rychlejší a zdravější. Budete mít více energie než kdy předtím! 

Dejte šanci ovoci a zelenině

Další úskalí. Většina mužů si dá raději flákotu masa než aby pozřela kousek ovoce či zeleniny. Jděte na to chytře – připravte třeba zeleninový salát se zálivkou s bílého jogurtu a ostrou chilli hořčicí. Ke každé svačině nakrájejte zeleninovou oblohu. 

Používejte metr, ne váhu

Většina lidí se v době dodržování diety neustále váží a pokud jde ručička váhy k nižším číslům pomaleji než si přejete, padne na vás splín a vy své úsilí vzdáte. Nedělejte stejnou chybu! Počet shozených kilogramů je zavádějící – nikdy nevíte, zda jste shodili vodu, tuk nebo svalovinu. Řiďte se proto počtem shozených centimetrů v pase, ve stehnech, zadečku a na rukou. Raději hubněte pomalu a efektivně než rychle, ale se zárukou jo-jo efektu. 

Jezte často, ale v malých porcích

Porce pro muže bude ale samozřejmě větší než porce pro vás. Optimální je šest porcí denně. Do práce si předem nachystejte svačinu a v záloze mějte vždy první pomoc proti hladu – např. kousek ovoce. Každá chvilka hladovění je nepřítelem vašeho hubnutí – tělo se zalekne a začne ukládat tuk do zásoby!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies