Hormonální antikoncepce pro muže

Skotští vědci se pyšní - vynalezli nový druh hormonální antikoncepce, určené pro muže. Aplikuje se injekčně a je velmi účinná. S novým objevem ale vyvstává otázka: bude o takovou antikoncepci zájem?

Chodidla dospělého a miminka

Hormonální antikoncepce pro muže – co říkají testy?

Hormonální antikoncepci pro muže pomohl přivést na svět skotský profesor Richard Anderson z Edinburg University. Její účinnost spočívá v narušení produkce spermií. Při testování dostávali muži injekčně směs progesteronu a testosteronu po dobu dvou a půl let. Za toto období se nevyskytly žádné vedlejší účinky. Podáváním látky se v těle mužů snížily hormony zodpovědné za tvorbu spermií, po ukončení testu se nejpozději do půl roku tvorba spermií zase obnovila. Testy ale zdaleka nejsou u konce. Dále budou vědci zkoumat vliv hormonální antikoncepce na celkové zdraví člověka, zejména pak na pohlavní orgány.

Bude o antikoncepci zájem?

Některé ženy možná napadne: No konečně! Proč bychom si měly ničit zdraví hormonální antikoncepci stále jen my! Jen ať se starají pro změnu muži! Zatímco reakce žen jsou převážně pozitivní, muži se k vynálezu stavějí jinak. Mužům se zaprvé nelíbí, že se antikoncepce aplikuje injekčně do hýždí (aplikace se provádí vždy jednou za dva měsíce) – polykání prášků by bylo přeci jen pohodlnější. Za druhé se jim nelíbí fakt, že díky tomuto hormonálního koktejlu přijdou o ejakulaci a budou mít tedy tzv. suchý orgasmus – bez výronu semene. Potěšení z ejakulace se bude chtít vzdát jen málokterý muž.

Existují ale samozřejmě situace, kdy je hormonální antikoncepce pro muže velkým plus i pro pánskou část populace. Například chce-li muž mít jistotu, že při pohlavním styku nepřivede partnerku do jiného stavu a nechce spoléhat na její ne/zodpovědnost (zvláště při krátkodobých vztazích či stycích na jednu noc). Přínosem může být antikoncepce pro pár i tehdy, snáší-li žena špatně hormonální antikoncepci a jiné antikoncepční metody partnerské dvojici nevyhovují.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies