Hořčice - všestranné koření

Máte rádi hořčici sladkou, ostrou nebo kořeněnou? Hořčice je zdravým a všestranným kořením. Chuťový základ spočívá v použití rozdílného semínka. Hořčice je ideálním doplňkem k sytým pokrmům.
Žluté pole se stromy

Hořcice jako všestranné koření

Hořčice a její chuťový základ spočívá v použití rozdílného semínka. Surovinou je hořčičné semínko (může být žluté, ostré nebo extra ostré hnědé semínko).
Hořčičná mouka, která z něj vznikne, je míchána se solí, kořením a octem. Hořčice upravuje trávení tuků a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Hořčice je ideální k sytým pokrmům.

Hořčice - nahlédnutí do druhů

Hořčice kremžská

Obsahuje semínka hrubě mletá, je středně ostrá a hodně kořeněná. Hořčice kremžská bývá chutným doplňkem marinád. Je výborná ke zjemnění pokrmů.

Hořčice bavorská

Sladký druh hořčice. Vyrábí se z hrubě mletých žlutých či hnědých hořčičných semínek. Přislazuje se cukrem Hodí se k uzeninám a klobásám.

Estragonová hořčice

Sekaný estragon a hořčice tvoří chutnou směs zejména k ochucení kořeněných omáček. Je skvělým doplňkem k masu.

Středně ostrá hořčice

Hořčice středně ostrá je klasikou. Ostrost závisí na menším či větším množství hořčičných semínek. Obsahuje i sůl a ocet. Můžete ji užít prakticky ke všemu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies