Hmyz bude sledovat teroristy

Armáda USA spustila pozoruhodný program. Vyzvala výzkumníky, aby pro ni připravili projekt "pěstování hmyzích kyborgů". Znamená to, že za pár let se mezi námi bude potulovat hmyz, který bude skvěle špehovat a předávat informace.
Vosa sedící na listu
Policisté a vojáci už dlouho přemýšlejí, jak do svých služeb získat zástupce hmyzí říše. I takový hmyz může totiž přinést informace kvůli nimiž zatím musí umírat lidé.

Chytrý hmyz - včely

Včely se jako první ocitly na mušce vědy. Měly za úkol vyhledávat výbušniny, především miny, kterých jsou po světě zakopány desítky milionů. Experti včely cvičili tím, že je krmili cukerným roztokem s přídavkem exploziv (za účelem včely přivyknout příchuti a poté ji vyhledat).
Včely však byly chytřejší než se čekalo - pokud zároveň neucítily potravu, neobtěžovaly se tím směrem vůbec letět.

Úpravy hmyzu - výhled do budoucna

Vědci se po této špatné zkušenosti rozhodli počítat s "úpravami" různých druhů hmyzu.
Odborníci Pentagonu tvrdí, že princip je jednoduchý - ve fázi zámotku se budoucím motýlům, švábům či vážkám voperují miniaturní zařízení. Ta budou za pomocí GPS řídit jejich pohyb - buďto napojením na mozkové vlny nebo přímo na svaly.

Co v budoucnu dokáže hmyz

Voperované mikrofony, senzory plynů či kamery tak dokonale přiblíží zkoumané místo. Největší výhoda je, že hmyz při vylíhnutí prochází procesem, který zhojí všechny rány a implantáty zapojí do organismu.
Dálkově řízený hmyz pak bude moci sledovat místa průmyslových katastrof či dokonce teroristy.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies