Hlídejte si obvod pasu!

Obvod pasu je pro stanovení zdravotních rizik významnější než samotná hmotnost. Obvod pasu lékaři často podceňují. Zmenšit obvod pasu můžete i vy. Normální hodnoty obvodu pasu u žen i mužů. Chcete tip, jak se tuku v okolí bříška zbavit?

Břicho ženy v modrých plavkách

Obvod pasu - hlídejte hodnoty

Změření obvodu pasu je tím nejjednodušším parametrem, který vypovídá o rozložení tělesného tuku, a tím i zdravotním riziku. Právě tuk uložený v oblasti břicha vede k vážným zdravotním (metabolickým) komplikacím obezity.

Normální hodnota obvodu pasu u žen

Hodnota obvodu pasu žen je do 80 centimetrů. Zdravotní rizika stopnou při hodnotě 88 centimetrů a vyšší.

Normální hodnota obvodu pasu u mužů

U mužů je normou obvod pasu 94 centimetrů, obezitu signalizuje hodnota pasu přesahující 102 centimetry.

Lékaři obvod pasu podceňují

Praktičtí lékaři obvod pasu podceňují. Základní parametry obezity, takzvaný Body Mass Index, stanovuje pacientům třetina lékařů a obvod pasu pro stanovení rizik zjišťuje jen desetina lékařů.

Tip - zmenšete obvod pasu i vy

Podle údajů z Velké Británie užívání směsi jednoho dílu rostlinného oleje a dvou dílů vinného octa k masáži podporuje uvolňování tuku. Zkuste si tímto "přípravkem" masírovat a "proštípávat" bříško nejméně třikrát týdně.

Hubnětě zdravě

Nejlepší způsob, jak zmenšit obvod pasu, je pochopitelně pohyb. V kombinaci s užíváním látek, které podporují odbourávání tuku, půjde hubnutí jedna radost. Vybírejte si nejlépe čistě přírodní preparáty, které vám dodají vitamíny a minerály a neslibují zázračné hubnutí za velmi krátkou dobu. Optimální je zhubnout 5 kg měsíčně. Zdravého zeštíhlení můžete dosáhnout např. s minerální lázeňskou kúrou Hollywood Mineral Fit Slim označenou logem ZP MV ČR.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies