Historie kondomů

Různé druhy antikoncepce jsou známy už po mnoho let. K nejznámějším prostředkům proti oplodnění zaručeně patří kondom. A co teprve jeho pestrá historie, která je dlouhá několik století...

Zabalené kondomy

Kondomy v dřívější době měly s těmi dnešními velmi málo společného. Musíme si totiž uvědomit, že tehdy neexistoval latex.

17. století

Známý lamač ženských srdcí Casanova, používal kondomy, které byly vyrobené ze střev ovcí nebo měchýřů ryb. Ovšem tento kondom moc úspěchů nesklidil. Zaprvé se jednalo o vcelku drahou záležitost a zadruhé kondom nebyl moc příjemný pro ženy. Měl totiž stehy, což při milování působilo nepříjemné bolesti.

18. století

S dalším nápadem, jež se týkal kondomů přišla tanečnice Lolo Montezová.Ta si nechávala vyrábět jakési šátečky, které si vždy před pohlavním stykem vkládala do pochvy. Tomuto kondomu se říkalo Venušiny zástěrky, ale jeho cena bylo obrovská.

19. století

V 19. století si básník Heinrich Heine nechával kondomy vyrábět na míru. Byly šité hedvábím a jejich výhodou bylo, že se mohly použít několikrát. Samozřejmě, že po vyprání a vyčištění.

20. století

V polovině 20. století byly vynalezeny pilulky pro ženy, které jsou považovány za nejúčinnější a nejoblíbenější antikoncepci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies