Fungují pilulky na hubnutí?

Každá druhá reklama v televizi nás přesvědčuje o tom, že právě díky pilulkám můžeme dosáhnout vysněné váhy. Je tomu opravdu tak? Které pilulky na hubnutí opravdu fungují a které jsou pouhým reklamním trikem?

Rozepnuté kalhoty obézního člověka

Dokonalé tělo díky pilulkám na hubnutí?

Máte před sebou vidinu dokonalé postavy, ale hubnutí vám nejde tak, jak byste si představovala? Vyzkoušela jste snad všechny diety, ale kila neubývají? Zvažuje, že si pomůžete prostřednictvím pilulek na hubnutí? Pak právě pro vás je určen dnešní článek.

Pilulky, které jsou určené k hubnutí, lze rozdělit do dvou základních skupin - na volně prodejné a ty, které získáte pouze na lékařský předpis. Každá skupina má své výhody, ale také nevýhody.

Pilulky na lékařský předpis

Pilulky na lékařský předpis (tzv. anorektika) jsou určeny pouze pro ty, kteří potřebují z vážných zdravotních důvodů svou váhu snížit (mají BMI vyšší než 30) a nedaří se jim zhubnout přirozeným způsobem. Anorektikami jsou Meridia, Lindaxa a také zastaralý Adipex. Mezi nežádoucí účinky těchto pilulek patří cukrovka, porucha složení krevních tuků, nevolnosti, závratě, nespavost, bušení srdce, bolesti břicha, nadýmání, apod. Upozornění: Pilulky mohou být užívány pouze v nezbytně nutných případech, krátkodobě a pod dozorem lékaře!

10 důvodů proč zhubnout

10 extra tipů pro dokonalé tělo

Volně prodejné pilulky na hubnutí

Pilulek na hubnutí, které jsou volně dostupné v lékárnách, je opravdu velké množství. Jak si vybrat ty správné? Ze všeho nejdříve si je nutné uvědomit, že ani jedna z nich vám nepomůže sama o sobě ke štíhlé postavě. Je nutné změnit jídelníček a zařadit do svého týdenního plánu také pohyb. V takovém případě vám mohou tyto pilulky pomoci rychleji se zbavit nežádoucích kilogramů. Mezi nejznámější, volně dostupné pilulky patří Alli, Apetite stop, Belassin (pro ženy po 40-tce), Lipoxal a Viaredin. Přípravek Alli se jako jediný řadí do skupiny léků na snížení hmotnosti, ostatní výše uvedené patří do skupiny doplňků stravy.

Je poměrně jedno, který z výše uvedených přípravků budete používat - pokud je to opravdu potřeba... Všechny poslouží spíše jako psychická berlička, než účinný spalovač nežádoucích kilogramů. Ovšem i tyto doplňky stravy mají při dlouhodobém užívání negativní účinky - mezi ně patří například bolesti břicha, řídká stolice, nadýmaní, nespavost nebo snížená absorpce vitamínů rozpustných v tucích.

Je dobré vědět

  • Doplňky stravy a léky napomáhající hubnutí by v žádném případě neměly užívat těhotné a kojící ženy nebo děti.
  • Doplňky stravy určené k hubnutí vždy kupujte v lékárně. Není vhodné je kupovat prostřednictvím internetu (v internetových aukcích už vůbec ne!).
  • Nepoužívejte léky, které jsou dostupné pouze na lékařský předpis bez souhlasu svého ošetřujícího lékaře.
  • O vhodnosti doplňků stravy právě pro vás se poraďte se svým lékařem.

Vliv cvičení na hubnutí

Jaký vliv mají enzymy na hubnutí?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies